30/12 -09 Det är kallt Det är snö och Det är vinter! :D

Herregud vad kallt det är ute! Men bättre med en ritktig kall vinter, annars brukar det vara grönt på marken och rå kallt såhär års. Det enda som lite jobbigt är att det så himla halt, har varit nära på att slå på vurp ett antal gånger.. tur att jens funnits där å fångat upp mig i sista sekund :P

Idag har jag varit till thuns med jens, mammi och pappi! Behövde byta lite julklappar.. och jag fick lite handlat med =) byxor och trosor! ;)

Sen åkte vi vidare till stan, mötte upp broder och stina tog en lunch ihop på Cupido.. trevligt och behövligt!
Jens drog till systemet och handla lite till nyår, jag orka dock inte stå i någon kö och kände att jag inte hade så mkt på systemet att göra ;) Så jag gick runt och fynda lite ist..3 par örhängen, smink och lite kläder! Hittade lite på rean iaf:)

Nu sitter vi i soffan och kollar på smala Sussie, bra sjuk film! Och jens och joel dricker öl och har det bra, jag har cola iaf..minst lika gott! eller godare faktiskt ;)

Igår kväll hade jag Anna och Sara på besök. Vi hade mycket att prata om och Anna fick känna när lill*n sparka och böka runt i magen! Hon tyckte det var häftigt men lite läskigt;) Kollade på Inglorious Basterds.. Så jävla vidrig film.. det knöt sig i hela magen och jag blev riktigt äcklad av vissa scener :/ Jag och Sara kollade mest bort medans Jens, Anna och Joel satt å skratta! huh! Nää..dags att luta sig tillbaka, ta ett glas cola och kika färdigt på Smala Sussie...

Och till er som ska röja ordentligt i morgon..Var rädda om er och Gott Nytt År! <3

Kramar

    
Annax2 :)

 


28/12 - 09 Tackar mina nära och kära för denna jul!

Nu var denna jul över, tänkt att det går så otroligt fort! Men den har varit väldigt mysig och jag har fått umgåts med mina käraste i fleeera dagar =)

För att sammanfatta min jul så har den ungefär sätt ut såhär:

23/12 - Dagen började med jag gick upp ganska tidigt för att fixa med det sista julpysslet här hemma, kila över till steffi för att hämta en av jens julklappar som jag hade hos henne! Den var så förbannat tung så kunde själv inte bära den! Som tur är hade jag 2 vänliga själar, steffi som fick bära den tunga julklappen (vägde fakitskt över 20 kg) och min svärmor Ingela som fick ta hand om den sen och slå in den osv)

Fick besök av söta Sara som kom förbi med en julklapp och önskade God Jul! Hon är ju bara för go den tjejen.. Jag gillar henne skarpt! :)

Sen var bara att packa det sista och åka upp till päronen för lite julfirande! :)
Hela familjen var redan där och julstöket var i full gång! Far och broder låg på soffan, utmattade efter att ha varit ute ett par timmar för att hämta årets julgran :) Mycket fin och ståtlig gran!

Den som det  var mest fart på var nog wille som sprang runt och skulle stänga alla dörrar som stog öppna, det tyckte han var allra roligast! Tyvärr fick han fingrarna i kläm 2 ggr och stortjöt.. stackarn! :( Men det gick över fort med lite tröst och blås på fingrarna!

Syster hade gjort en "att göra lista" = saker ska göras innan julafton!
Där det bland annat stod stod städa, laga mat, julpynta och rikta granen (att granen ska stå rakt i julfoten)
Jag och jens läste igenom listan noga, men allt stod väldigt slarvigt skrivet så när vi kom till punkten "rikta granen" så fick vi det till 'Fika med grannen' Vi tänkte.. va sjutton? varför ska vi gå över och fika med grannen? Men det lär ju rätt soft och bra ;) Alla fick sig ett gott skratt iaf! Och Jens och Pierre fick äran att Rikta granen medan jag julbada lilla Wille som plaska runt i badbaljan! Jag var nog lika blöt som wille när han var klar ;)

Sen blev det gröt och klä granen till hög julmusik! Alltid lika kul ;)


24/12 - Julafton! Alltid lika mysigt att vakna på juldagsmorgonen till mamma som pysslar å grejar i köket, och till alla dofter som hör julen till! Jens låg och sov så sött bredvid mig :)

Alla var uppe och vi åt en mysig julfrukost ihop, fixade iordning oss och sen bar det av till Kyrkan för lite Julkrubba! det är en liten tradition vi har sen vi var riktigt små, det är mest för barn där man sjunger lite fina julsånger för barn och vuxna! Barnen får gå fram och sätta dit bla. josef och maria och lite får osv i krubban. Wille hade snarare sitt får i munnen hela tiden som sen var alldeles slemmig när han skulle sätta ner det i krubban.. haha ;-)

Efter det var det Dopp i grytan hemma hos oss med en massa vänner och bekanta! Julstämningen var på topp!

Jens åkte sen över till sin mormor och morfar där hans familj befann sig och firade lite jul!
Vi i familjen slog oss ner i soffan och varvade ner lite, kollade på kalle anka, åt julmat och sen var det julklappsöppning! Alltid en höjdpunkt på dagen ;-) Fick så fina grejer!

Bla: Kläder, fruktkorg, lampa. parfym, godis, en Bola (Silver smycke för gravida, som det hänger ett smycke med bjällra på) som himla gullig! och sen en massa pengar, ljuslyktor, sänglakan och en massa mer. Av älsklingen min fick jag ett guld halsband med ett smycke på ( 2 hjärtan som sitter ihop) Jens sa att det band ihop våran kärlek till varann.. naaw... hur gullig är han inte? :D

Så min jul har varit helt kanon! Inget att klaga på! :) Så tack till er alla som förgylt min jul!

Detta inlägg blev väldigt långt, hoppas det inte varit allt för jobbigt att läsa! Har ju gått några dagar efter jul oxå men det får jag skriva om lite senare, jens har tjatat länge om att vi ska gå och handla lite käk! Blir till att steka iordning lite hamburgare! :D Sköt om er så länge! <3

Massa Pussar&Kramar


Mosters lilla pepparkaksgubbe :)

 
Lite julmat som räckte i flera dagar.. gott då men uuusch vad less jag är på julmat!  

 

 

 

 


23/12 - 09 Dan före julafton!

Just nu sitter jag i soffan och bara myser och äter lite chokladpraliner ;)
Har lite att stå i idag.. Men det är roliga saker så det är bara kul! Ska slå in dom 2 sista klapparna, möta upp steffi en sväng och sen bär det av till Ekeby och hjälpa mamma med allt julstök!
All mat ska göras, dvs janssons, nubbesallad, göra köttbullar, koka gröt och knäck + en massa mer!

Pappa och bror ska ut i skogen och hämta den traditionella julgranen! Och det kan ta lååång tid... Antigen är dom inte helt överens om vilken gran dom ska ta, eller så är den för stor eller så knatar dom runt i flera timmar och hittar inte hem! Utan går i cirklar :) Men till slut brukar dom hitta hem iaf och komma in trötta å sönderfrusna ;)
Men duktiga är dom! För vi får alltid en riktigt fin gran till jul! :D

Syster, Pierre och min lilla älsklings kille wille kommer oxå hem idag! Och lilla farmor får man ju inte glömma :)
Hela familjen samlad! Underbart.

Stackars älsklings sträckte sig i axeln på gymet igår så han kan knappt röra sig :(  Så han fick sjukskriva sig och stanna hemma idag.. Tycker synd om honom som har så ont men liiiite bra för mig som får ha honom hemma hela dan och få lite hjälp med julpysslet.. det han kan och orkar vill säga :)

Just de! Var ju över till min Steffi igår kväll, Hon både klippte och färga mitt hår.. jag blev jätte nöjd! :D
Sen blev det såklart mkt prat och fika på d. Hon hade gjort suuuuper goda lussebullar med mandelmassa i! MUMS!

Klockan rusa iväg och blev efter 21.. Och då åkte vi över till Jens käre far som bjöd på skinkmacka! Hade en mysig pratstund och fick med oss hem en hel säck med handdukar, jätte fina nya stora lakan, dukar m.m :)
Sen kika vi lite på rambo och tillslut sa min rygg stopp! Kunde inte sitta ordentligt i soffan så det bar av hemåt till sängen! :)

Dags att väcka sömntutan och få i sig lite frukost! Kramar <3


Våran fina gran! :)


22/12 - 09 Vitt på marken! Underbart! :)

Jag blir så glad av att se att det är vitt på parken såhär vid juletid!
Numera är man van vid en grön jul.. Och det gör att man tappar julkänslan lite.. men nu är det precis som det ska vara!  Lycklig :)

Igår träffade jag min Steffi som jag inte sätt på ett tag..trotts att vi sagt 100000 tals gånger att vi ska ses! Hon bor ju tvärs över vägen men ändå har det inte blivit av.. Vi har jobbat väldigt mycket båda två och när man väl är ledig så är man alltid uppbokad! Men iaf så var det riktigt trevligt och våra söta munnar gick i ett på oss.. precis som förut ;) Och jag fick det sista julklapparna köpta.. SÅ SKÖNT! Tack vare dej gumman ;)

Vi höll på att garva läppen av oss åt en julklapp som kommer bli en rolig historia att berätta.. Kan dock inte berätta vad det handlade om nu då förstör jag ju hela julklappen..får bli efter jul ;)

När jag kom hem var jag sjuukt trött, och jens låg och sov..trött efter dagens arbetspass! Så jag la mig bredvid honom å försökte vila.. Men det gick inte! Har svårt att bara sova bara sådär.. Man ligger och tänker på 1000 saker! Men jens vakna till så vi låg å prata lite och sen ringde henke och sa att han och joel skulle komma över.. Så det var bara till och kliva upp och peta i sig lite middag! Joel fick äran att klippa jens.. Han blev så snygg så! ;-) Jag och henke satt å kolla på Färjan, fy faan vilka nötter det finns! Jens utsedde oss till de där äldre paret som som sjöng karaoke, eller gubben sjöng och lilla tanten svävade runt på dansgolvet och gjorde några sköna höftrörelser! Inte nog med det såg det ut som hon skulle släta av gubben på dansgolvet.. HAHAH! underbara gamlingar I love old people!  så älskling, du menar att det är sådär vi kommer bli som gamla? Åka Cinderella varannan vecka, supa till det med champagne, sjunga och dansa som om morgon dagen inte fanns! Fine, jag är på ;)

Idag skulle jag och steffi ätit en mysig frukost ihop vid ca 9 tiden och sen skulle hon färga håret på mig!
Allt var bokat och bestämt tills larmet på mobilen slog igång 8.30... Jag visste seriöst inte om jag var vaken eller om jag drömde.. Snurrig och yrvaken som jag var ringde jag steffi.. inget svar.. hahah! Slängde iväg ett sms och satt att vi kanske kunde ta de lite senare ikväll.. Sen somnade jag om.. mkt skönt! Hon ringde vid 10 och hon var minst lika trött som mig ;)  Så ikväll blir det till att kila över till henne och ta en fika och fixa håret..:D

Nu lär jag göra något nytta.. Hänga tvätt, diska och pepparkaksbakning står på schemat! Får se hur mkt jag hinner (orkar) med ;)



Lillabellyn 7 månader!


Jag vill ha en katt! Älskar kissemissar. Är ju tyvärr lite opassande
och skaffa en liten kattbebis innan våran lillabelly anländer! Men sen! :D

 
Min lilla älsklings bebis Lexus! Som nu bor hos föräldrarna!
Var lite svårt att ha honom i stan när man flyttade omkring! <3




20/12 -09 4:e Advent!

Ja, då var man inne på 4:e advent och 3 dagar kvar till julafton! Va fort det går!! :O
Granen är uppe, julkapparna inslagna men än har vi fortfarande inte satt ihop vårat pepparkakshus! 
Dags att ta tag i det nu.. :)

Idag har det varit en riktigt mysig dag! Jag och Jens har nämligen varit duktiga och städat och tvättat!
Till middag gjorde vi en kinainspererad rätt som blev väldigt lyckad!! :D riktigt gott var det :) Kul å prova på lite nytt.. Föresten tycker jag det är riktigt kul att laga mat och prova sig fram till lite nya recept!
Sen hann vi med och kolla på en jönssonligan film, dom är ju rätt sköna! Men jag tycker filmerna var en aning bättre när man var liten :)

Nu sitter vi ner i soffan och bara myser till en film, äter glass och maränger! mmm... gott! jag har blivit helt tokig i glass den senaste tiden!! :D

Igår var vi in på bio och såg luftslottet som sprängdes! Den var grymt bra! Ritkigt spännande, man hoppade till några ggr ;) Jens var så duktig så han tog plats längst bak i sallongen och längst ut på sidan! Ifall jag behövde springa å kissa vilket jag brukar göra minst 1-2 ggr/timme.. Filmen var 2½ timme lång och sprang inte ut en enda gång under hela filmen! helt otroligt! Det måste betyda att filmen var riktigt bra ;-)
Efter det så åkte vi till Lucullus och åt fin middag,mös och pratade om allt mellan himmel och jord! Ex på vad vi ska ha för namn på våran bebis om det blir en kille?? Tjejnamn är redan bestämt men killnamn då? Vi har väl en 3-4 namn på lager som vi båda gillar väldigt mkt! Men som vi oxå förknippar med folk man känner, eller andra som har barn som heter så eller helt enkelt folk man inte tycker speciellt mkt om ;-) Men vi har ett som är väldigt ovanligt men fint! Och ingen av oss känner någon som heter så.. så det blir nog det i slutändan! Om det blir en kille vill säga! :D Ja.. det blev en riktigt lyckad kväll med min käraste och gentleman som han är bjöd han på rubbet! Aaw... :) Älskar dig så mycket min älskling! Du är underbar! <3

Nä.. dags att återgå till filmen och sen blir det nog sängen!

Jens ska upp tidigt och jag med.. Fick ett mess från Steffi där hon fråga om vi kunde ses i morgon på en fika och ta en liten repa på stan! Det ska bli kuul! Inte träffat den tjejen på länge, vilket är pinsamt dåligt då hon bor granne med mig tvärs över vägen.. hahaha ;-)

Sköt om er! Kramar



19/12 - 09 Underbart med Lördag!

Vaknade runt 10 tiden och hade ooont i magen, lite som kramper! :/ Inte så skönt.. Men fick lite massage och då blev det bättre! :)

Gårdagens shopping på thuns blev mycket lyckad! Både jag och sara sprang runt i nästan 3 timmar å hitta en massa bra julklappar! Och lite trosor till mej själv =) och choklad... iiih xD 
Men nästan det bästa var ju att dom har en liten "inslagningshörna" där dom som jobbar står och slår in alla julklappar.. hur bra är inte de?? 
 Då slipper man kämpa, klippa, tejpa och hitta kartonger till alla klapparna som kan göra en vansinnig! Det är ju mysigt att slå in julklappar oxå (det mesta har jag ju slagit in själv)  men när pappret börjar ta slut och det är sitter tejp i halva rummet så är det grymt skönt att ha dom inslagna redan! :D

Och som jag anade blev det ingen bio, jag orkade inte ens ta mig in till stan! Och jens var oxå väldigt trött efter jobbet så han åkte direkt hem till mig! Men ingen ro blev det för de! Hans farbror fyllde år fick jag reda på utan förvarning! (som vanligt) :P Så det var bara göra sig i ordning de och dra vidare på kalas :) Men lite tårta,bullar och kakor säger man ju inte nej till ;) Dom tycker det ska bli såå roligt att få en liten till i släkten.. Så det blir en del prat om min lilla mage och hur förväntansfulla dom är på vad som ska titta ut..
Och vem är inte de!? ;)  Efter det drog vi hem, tog en powernap.. Ringde min kära mor och sa att vi skulle komma över på lite "fredgasmys" Och som vanligt frågar hon om vi är hungriga och vill ha mat!! :D Alltid! Hon är bara SÅ BRA min lilla mamma.. fixar,donar och hjälper till med allt.. Ja hon är bara VÄRLDENS BÄSTA MAMMA!
Tacos blev det och lite chips och knäck åt vi till filmen.. Johan Falk! Dom filmerna är ju bara så himla braa!

Jag har märkt att det jag skriver idag..är saker som har hänt igår :P Men det blir ju lite så.. Då kan man ju sumera hela dagen från början till slut! Lite svårt att skriva om dagens händelser när dagen knappt har börjat! ;) men det kommer ju det med!

Nää nu är det dags att göra något vettigt! Kanske baka pepparkakor? Men det första blir att väcka sömntutan nr1 som FORTFARANDE ligger och sover! ;)
 
Kramar

Mamma&Wille
Mamma och lilla wille! :)


Mosters lilla favorit som börjar bli så stor! :)

 


18/12 -09 Shopping på thuns!

God morgon kära ni!

Idag känner jag mig mkt mer utvilad.. jag fick sova inatt! iaf nästan hela natten.. Det tog lång tid innan jag somna för den lilla där inne härja runt som vanligt! Jens smekte och gosa med magen, till slut blev h*n lite lugnare och jag med så vi somna båda två :)

Men Hua! Så trött jag var när jag vaknade.. Hade ställt klockan på 9.
Sara skulle komma hit vid 10 men messade å fråga om hon kunde komma vid halv 11 ist.. vilket hon tyckte var en väldigt bra idé för hon låg oxå fortfarande kvar i sängen å tryna som jag ;)

Så nu bär det av till Thuns! Knata runt lite där å se om man hittar något kul! Var där förra veckan med och då fanns det en hel del skojjiga saker och fina kläder =) Sen drar vi nog vidare till gränby..
Ev. ska jag träffa min prins efteråt i stan. Behöver nämligen inhandla lite saker innan jul osv..
Och kanske det blir bio med, men jag känner att de kommer vi kanske inte orka.. Blir nog mys hemma eller så drar vi upp till päronen och käkar lite mat å myser där ist =)
Tar bion i morrn kanske.. vi får se vad vi har ork och lust till!
Jens är ju ledig heeela helgen! Wiho! :D

Nej nu måste jag skynda mig ut och möta sara!


Som nu är en aning större!
Lillabellyn Månad 6 där :)




Ha det så bra i vinterkylan! Kramar

17/12-09 Trött och har en bökig bebis i magen

Inatt har jag inte sovit någonting alls! Kanske 1 timme max 2.. Den lilla i magen har sparkat, bökat och slagit kullerbyttor sen igår kväll.. And it still going strong!
Ska det vara så? Konstant sen igår.. Visst.. det är underbart att känna hur den sparkas, boxas och att den lever! :) Men bör den lilla söta inte sova någongång? Är den stressad tro? Jag känner mig inte speciellt stressad eller orolig.. Jag har ju haft mkt för mig senaste tiden och rört mig en del..Men inte något överdrivet! men den brukar ju gilla de och sova när man är lite i farten! hmm.. Man blir ju lite nojig :/

Någon som är erfaren av en konstant sparkande bebis som aldrig sover? :)

Hade tänkt att fixa å greja med lite saker idag.. Men har INGEN ork! Trött trött trött.. Men kan inte sova pga den lilla söta som håller mig vaken.. :)

Har iaf fått i mig lite varma mackor och juice! Man kanske ska försöka ge det en chans å krypa ner i sängen å försöka sova lite.. eller vila rättare sagt :/ Får se hur det går!

Onsdag och första inlägget!

Idag vaknad jag halv 12.. precis som igår! Herregud.. hur kan jag sova så länge? :O skäms!
Men ändå skönt! Har ju en liten bebis i magen som bökar och sparkar runt så man måste ju upp å kissa minst en gång i timmen! Och sen tar det ju en bra stund innan man kan somna om igen.. så där är nog anledningen till varför jag är en sån sömntuta på mornarna! :D Sen jobbar ju jens kväll vilket gör att man tycker det är extra mysigt att ligga kvar i sängen å tryna :)

Har insätt att jag har väldigt svårt att varva ner! Med andra ord.. HATAR att bara sitta still, koppla av och inte göra någonting! I helgen var en riktigt bra helg med liv och rörelse! I fredags kväll var jag och showkii ut och käka på Kalas och tittade på Idol avslutningen! Vi skulle ha gått på bio men de fanns INGEN bra vi ville se.. new moon hade hon sätt och luftslottet som sprängdes har jag lovat att se med mina päron och älskling! Så ingen bio utan Mat och Idol på storbildstv blev de ist :) mysigt!

I lördags var vi (hela familjen) och lyssnade på julkonsert i sthlm! Så vackert och så mysigt! Man kände av julstämningen ordentligt! Kära Stina (min brors flickvänn) medvärkade i denna julkonsert och det lät riktigt bra! Våran lilla sångfågel! Sen efter det började jag å thomas (bror) gnälla om att vi var hungriga så vi drog oss tillbaka till uppsala där päronen bjöd oss på max.. oj så gott! =) Men oj så illa jag mådde efter..Men det gör jag ju jämt å ständigt så det är inget nytt..

I söndags kom Hanna "Lillasyster" till mej och hälsade på! Vi gick ner på alunda julmarknad en sväng å kika..blev dock riktigt besviken..Fanns ju inte ett skit att titta på! Och kallt var det och regna gjorde de! nää.. tummen ner!

Sen knata vi vidare till Kondis där vi träffa emma!! Och hennes lilla ida och Andreas! Det var verkligen såå längesen vi sågs! Jag och emma som har varit barndomskompisar sen vi var små.. Nu har hon en söt liten Ida på ett år!! Och har inte sätt henne förän nu! skam! :/ Sen kom vi fram till att jag inte ens såg henne när hon var gravid.. och till sist när vi tänkte efter har vi inte sätts sen studenten.. helt sjukt! det blev ett par år där ja.. :( men det ska ändras på! Det var väldigt kul å träffa henne iaf och vi hade en del att prata om som ni kanske förstår! :D

I måndags var vi till sjukgymnasten och jag fick ett sånt där bälte som man har runt midjan för att stödja upp bäcken rygg osv.. Det funkar rätt bra en så länge! Man börjar ju bli en aning tung nu å ryggen gör förbannat ont.. bara hålla ut! är ju värt allt besvär då den lilla kommer ut! *läängtar* Sen på kvällen julstäda jag och jens och slog in till julklappar till julmusik! underbart mysigt! Sen blev det mys i soffan :)

Nej nu är det dags att försöka få sig lite i magen.. Hanna kommer hit sen efter skolan å då ska vi bege oss in till stan för att julhandla! Blir väl att man äter något där med.. hihi ;)

Hoppas ni får en bra dag! Kramar




RSS 2.0