26/5 -10 - Husägare för första gången!

Yes. Äntligen har vi blivit med hus ;) haha. Känns riktigt bra! Vet att dom flesta varit nyfikna och frågat hur det har gått. Det stod väldigt stilla där ett tag med budgivningen och säljaren var aldrig riktigt nöjd. Sen en vecka senare kommer det en jobbig gubbe som lägga ett bud som var rätt mycket högre än det vi hade lagt. Vi funderade och diskuterade massor men kände att vi inte var riktigt redo att släppa det ännu. Vi la yttliggare ett bud och då gav han sig! Men det blev bara 20.000 över utgångspriset så vi är rätt nöjda ändå :)

Så nu är det vårat!

Det ser helt okej ut innuti men det är en hel del som vi vill göra om. Köket, ena badrummet, hallen och byta ut lite tapeter osv. Men vi tar en sak i taget och det är ju faktiskt kul att vi får pyssla,greja och göra om precis så som vi vill ha det! :)  Och tänkt.. en egen liten gräsmatta. Och en egen alltan. Ja, det känns skit bra!

Så otroligt less på att sitta instängd i en lgh! Redan 1 Juli är det inflytt. Så det blir najs att få det till sommaren :)

Nu ska vi bli av med lgh så fort som möjligt!! Vill inte sitta å betala hyra + lån! Så vet ni någon som söker lgh omgående så hör av er!! Har en som ska kika idag eller i morgon så vi får se om han vill ha den :)

Annars rullar dagarna på. Vi har varit mycket uppe hos jens far, mina föräldrar och grillat och haft det mysigt! Min lilla workmate Jenny har jag oxå hunnit träffat och kusin theres har varit här!

Nova fortsätter med sina upp och nedgångar. Några dagar kan hon ha jätte ont i magen och kan vara super ledsen en hel kväll. Men sen vänder det och hon är världens gladaste bebis!! Hon skrattar och "pratar" massor. Låter så himla kul :)

Ja, jusst det. Idag har jag bokat datum för dop!! Så nu äntligen ska våran lilla prinsessa få döpas och få sina fina namn! :) Vi ska ha det i alunda kyrka. Kommer nog bli kanon tror jag :)

Lite love feeling har jag fått oxå ;)

Alla vet ju hur mycket jag tycker om min älskade sambo! Vi har varit lite gnälliga på varann senaste dagarna. Vilket kan vara lite jobbigt. Men det händer väl alla! Han jobbar nätter och både han och jag är trötta och kan gnata om rent ut av skit saker!! 

Men igår när han skulle ner och handla frulle så kom han hem med en bukett stora fina rosor!
Ja som innan hade varit lite små nere. Blev genast så lycklig och rörd så att jag tom grät en skvätt. Jag är född i fiskarnas tecken och dom är ju väldigt känsliga så det måste komma därifrån ;)  Sen stod vi och höll om varandra läänge och vi sa att vi inte ska ta varandra för givet utan måste börja uppskatta varandra mera! Jens sa att han kände ett riktigt glädjerus att få göra mig så glad! En liten fin gest kan göra så mycket!! Och att få göra en person riktigt glad måste väl vara det bästa som finns? :)

Nu dags för film och mys med mina guldklimpar som glatt förgyller mina dagar!

Peace and love!









18/5 -10 Romantik!

Dessa dagar har ju bara varit för underbara! Och dom har vi spenderat på många olika sätt :)

I fredags var vi uppe hos mor&far och åt fin middag och mös med familjen. Sov kvar där och på lördan var jens och jag var ute i det fina vädret och spela lite badminton,vollyball, busade med nova och roade oss med andra ord :D Sen hem en snabbis.

Sen var det bara att göra i ordning sig och bege oss in till stan till Daniel och Nathalie som bjöd på mat! Deras lilla bebis sylle som är 6 månader är så sööt! Han är en riktigt stor kille. Och han och nova var så söta tillsammans. Men stackarn var sjuk så han var väldigt hängig.

Iaf så hade vi otroligt trevligt där! Vi kom dit halv 7 och åkte hem efter 1 :)  Och jag och nathalie drack cider och grogg ;-) Spela schysst musik och munnarna gick i ett på oss! Det gjorde det på grabbarna med för den delen :D

Ni kanske undrar lite över amningen där eftersom jag drack. Men vi har kommit fram till Nova inte är riktigt nöjd på kvällarna. Vi har ju alltid trott att det var pga av koliken. Men bröstmjölken är så tunn på kvällarna så Nova blir inte riktigt mätt. Så nu har vi börjat med ersättning på kvällarna! När hon är väääldigt missnöjd vill säga. Jag vill ju amma så länge det går :) Nu är hon mycket nöjdare. skönt! Så därför kunde jag unna mig några glas den kvällen :)

I söndags var vi på visning igen (mitt drömhus) Det var sjuuukt fint! Men det var för att det var så snyggt inrätt! Jag fick väldigt mycket inspiration.  Vi står med på intresse listan men det kommer nog stiga grymt mycket :( Men men. Bara vi får ett hus är jag nöjd. För renoverar man och inreder så som man själv vill ha det så kommer det bli kanon! Vi är fortfarande med i budgivning så vi håller tummarna. :))

Jens har varit ledig tills nu. Han jobbar natt idag! Så det har varit mysigt att få ha honom hemma under dessa underbara dagar :) Idag har vi dessutom gått gjuterirundan och igår grilla vi hemma hos hans far. lovely!

I morgon kommer kusinen tessan hit, hon har inte varit här förut eller sätt Novis Kalovis än :D Så det ska bli kul! Och på torsdag ska jag in till Uppsala och träffa Jenny. Great Days!


Nu till ROMANTIKEN!

Det här meddelandet fick jag av min älskade bror i söndags.


Blänkande ringar på Thomas och Stina nu sitter, Ty kärlek och lycka det ännu besitter
Vid Forsåns kant han ner på knä gick, och när hon sa jag han sin flicka fick!





............... BÖÖÖÖÖÖÖL!!


Så otroligt vackert! Vilken Lycka & Vilken glädje!

Min älskade storebror ska gifta sig!!!
Älskar er Thomas&Stina!


Nu ska jag få min dotter att somna om..hon sov så sött tills.. Jag nös till! Hon vakna av den lilla nysen... crap! ><,

Ha det gott allihopa! Puss&ram




12/5 - Visning!

Igår var vi på visning på ett hus i alunda. Huset var riktigt fint med 2 våningar, 2 toaletter!! (I like) ;) 4 ROK. Perfekt för nova som ska få ett eget lite prinsses rum då. Och får vi ett till barn kommer han/hon oxå ha tillgång till eget rum :D Om vi kommer bo kvar så länge vill säga.. Tomten var rätt stor. Men det ligger massa plattor på tomten som ska bort!! Då blir det ännu större yta! Och sen det mysigaste är att det finns en inglasad altan ;) Så huset var i helt okej skick men vi kommer att göra om och renovera så det blir super snyggt och i våran stil!  Men inget är ju klart än.. Allt handlar om pris och hur långt vi vill sträcka oss! Men... vi har lagt ett bud!! :D

Det finns ett annat hus som jag såå gärna vill ha!! Det är bara för fint! Men det kommer vi nog ALDRIG få råd till..lånen kommer bli alldeles för höga. Men vi ska på visning iaf :) Kanske kan få lite inspiration :D

Från det ena till det andra så var helgen som var en riktigt mysig helg :) 

Sara var hit på fredag kvällen och vi styrde upp med kladdakaka, glass och godis! En massa gos med nova och skitsnack. :D Sen kom Novas morbror Jeppe och joel insnubblandes vid en sådär halv 12 tiden på kvällen. hahaha! Och neej.. dom var inte nyktra. Men glada och roliga :) Dom bussa och gulla massor med Nova. När killar är fulla blir dom mer sentimentala,gladare och keliga! Det osa fylla om dom men nova skratta hela tiden och tyckte det var skit kul :D

I lördags var jag, svärmor och Nova på marknaden i alunda.. WOho!! :D Den var... skitdålig!! Stod typ 3 stånd( heheheh) =P en brandbil, 3 thailandare som sålde mat och en ponny som stod och trampa som ingen red på!
Ja just! Kruk-kastning var det ja! hahaha.. snacka om värdelös marknad ;) Men träffa lite bekanta iaf. Jeppe kom ner och Svärmor handla thai mat till oss från marknaden. Så vi gick hem till oss och åt. Den var dock mycket goood!! Svärmor strykte mina gardiner till köket och jeppson satt upp dom. Tack för de! :D

Och i söndags var jag och svärmor (och nova såklart) till ikea och shoppa! För mig blev det en stor golv lampa, grytlappar, fina burkar och en massa värmeljus. Och skor köpte jag oxå.. fast inte på ikea då ;)

Så helgen rulla på bra. En mysig och trevlig helg :) Ser fram emot helgen som kommer. Då är jens ledig!!! :) Och jag tyckte han prata om att vi skulle till Danne och Nathalie på lite middag osv. Trevligt!! :)

Måste tillägga att vi tycker att det är superkul att våran käre vänn joel har träffat en riktigt trevlig och snäll tjej! Dom var här igår kväll och hälsa på. Tummen upp för de! :D

Nu ska jag göra i ordning törnrosa som ligger i babygungan och sover. Vi ska ut på en promenad med Jeppe i det fina vädret! :D

Vi hörs av gott folk!

Kramar från oss!


 

 





Stora planer på G!

Nu är det såhär att jag har lessnat på att bo i lgh. Vi är iofs väldigt nöjd med lägenheten och vi har lyckats fått den fin. Men jag är ju som jag är och ledsnar fort! Nu när vi har barn vill jag inte bo i lägenhet längre! Jag vill ha ett hus!! Med gräsmatta, stor yta fint kök osv. Och sen skulle det vara underbart att ha hus nu när vi har fått nova. Där hon hon kan få ett eget litet prinsess rum och där vi kan gå ut på våran EGNA gräsmattan och tomt. Där ingen annan får vara :D 

Så nu har vi tagit det stora steget och ansökt om lån! Det såg rätt lovande ut.. Men det handlar ju om mycket pengar och jag går ju bara på f-penning än så länge. Men när jag börjar jobba igen så är det ju inga problem. Och vi kollade även hur det såg ut nu när jag bara hade f-penning och vi låg inte i underkskott :)

Så nu sitter vi och håller allt vi har på att vi får lån! För då ska vi köpa hus :D lalalala :D

Ska på visning nästa vecka. *spännande*

Vi har funderat fram och tillbaka om hus vi ska göra. Vi vill ju in till stan eftersom vi båda jobbar där och det blir lättare med dagis osv för Nova. Men blir det Uppsala så kan vi definitivt INTE köpa hus. Det är på tok för dyrt. Utan då blir det en större lägenhet. Men vi trivs här i alunda och har många av våra vänner och familj här. Så alltså: Hus = Alunda och Lägenhet= Uppsala.

Men vi börjar med att kolla på hus :)

Pratade lite med arbetskamrater från jobbet. Och man är saknad!! Och jag saknar dom så otroligt mycket.. allt galenskap vi bruka hitta på ;-) Så nu måste jag ta mig i kragen och hälsa på snarast möjligast!! Jenny - Är du på?? :D

Andra behandligen på nova gjorde vi igår. Och jag tror... Det går framåt!! Man ska aldrig ropa hej! Men nu ska ni få höra... Hon sov från klockan 23 till 04 helt själv i vagnen!! Sen vakna hon klockan 8 igen och ville ha mat och sen sov hon till 11. Hur bra är inte de??? Kan inte beskriva hur lycklig man blir som mamma som oftast får sova halv taskigt på nätterna för att nova är gnällig och hungrig jämt :)

                                                       Min underbara lilla tjej!

Jag och Ida skulle ut´och promenera igår, men det såg ut som att det skulle börja regna vilken sekund som helst så jag kila över till henne och fika och prata en massa ist och visade huset vi ska på visning på :) Och nova låg i Idas famn och skratta jätte mycket. Hon är ju för söt Nova när hon skrattar. Ida lyckades få en klockren bild när hon ler.
Den skulle jag få sen :D Det är jätte svårt att få "det där ögonblicket" på bild men nu lyckades hon bra :)

Vet inte riktigt vad som händer i helgen, jens jobbar. Men det brukar alltid dyka upp något. Ev skulle Sara komma hit ikväll :) Det visar sig!

Nova ligger och sover sött i vagnen så man ska väl passa på att hänga in lite tvätt,tvätta och städa. Har man lite skön musik på så brukar det vara rätt kul ;-)

Ha en bra helg allihopa!

Kramar!                                                       

          Valborg
                 


3-kamp



4/5 - 10 Första behandligen

Idag var vi med Nova på första akupunktur behandligen! Så nu håller vi tummar och tår att det ska fungera. Men fyyy vad dyrt det är. 300 kr per gång för 4 minuter! galet. Vi hade tänkt göra minst 4 behandlingar iaf. Har vi inte märkt någon skillnad då så skiter vi i det. Men hon är ju värd allt prinsessan. Så kosta vad det kostar vill!

Valborg var iaf GRYMT! :D

Vaknade upp vid 6 tiden på morgonen med Nova. Syster och Vilda Wille var oxå uppe. Så vi satt i sängen och prata bra länge och mös med barnen :) Jag hade inte en tanke på att åka in till uppsala då. Men så säger syster. - Vill du åka in en stund till stan så kan jag vara barnvakt!! Det börja snurra rejält i huvudet. Jag har inga kläder, inte duschat och klocan va ju redan halv 10! SÅ jag tänkte at jag hoppar de, men så får jag ett mess från fina Sara som undrar vad jag gör! Hux flux bestämmer vi att vi ska dra in till stan :D Jag får liiite panik.. klockan var ju så mycket och jag var fortfarande i ekeby. Men syrran schussar ner mig och jag hinner göra mig i ordning innan bussen går.

Vi köpte jordgubbar och drog oss vidare mot ekonomikum. Där var galet med röj och stämmningen var på topp! Huuur kul som helst. Träffa massa kompisar, drack en cider och njöt i det underbara vädret. Sen fick jag en cider av sara. poff sa det och jagg var jag lite rund under fötterna ;-) Den lilla myran försökte supa ner mig under bordet omedvetet! För det var nämnligen en 7,0:a!! Jag hade ingen aning och inte sara heller ;-) Full blev jag inte men jag var glad och sprallig och vi fortsatte till Stadsparken och träffa ännu mer folk. Sen kom Jens och hämta mig efter jobbet. Mycket lyckad eftermiddag! Han tyckte jag var lite fnittrig men drack som sagt bara 1 ½ cider. Har ju faktiskt ansvar över lilltjejen där hemma oxå.

Vi åkte hem till ekeby och till Nova. Det kändes som jag vart ifrån min lilla dotter i flera dagar!! Guud så jag saknat henne och var mysigt det var att komma hem till henne och resten av familjen :) Kvällen fortsatte med smörgåstårta,trekamp och sång och mys vid brasan tillsammans med släkten från mammas sida!
Jag trodde jens skulle bli "årets fyllskalle" ;-) med det var väldigt jämt bland grabbarna! Tyckte jag. Alla var glada och onyktra. Jens var dock väldigt slirig. Och hade huvudvärk dagen efter ;-)  Men en lyckad valborg blev det iaf. Tack alla inblandade! :D

Nu ska jag ta hand om min ledsna dotter. Jens kämpar för fullt för att få henne lugn. Stackars :(

Kramar

 

 


RSS 2.0