Tagga till & Tagga ner!

Tlööööööött! Ojojoj.. det är inte mänskligt att vara såhär trött! Har nästan inte sovit någonting alls inatt..För min underbara tös har gått och blivit dunder förkyld! Hennes första förkylning ever! Men det lär ju inte bli den sista...
Hon hade 39,5 graders feber inatt. Hon låg och gnydde hela tiden,snörvla,hosta och fick inge luft samtidigt som hon skulle snutta på nappen. Hon är varm som en kamin och ögonen och kinderna är alldeles röda. Måste vara i famnen hela tiden. Lill gumsan <3 Men nu har hon fått en alvedon och ligger tvärdäckad bredvid mig.

Ringde bvc. Först ville dom att Nova skulle få en tid bokad, men sen tyckte dom att vi skulle avakta. Så vi får väl göra det då! Ska prova ge henne lite koksalt i näsan för täppan när hon vaknat till..

ÄNTLIGEN är lgh urstädat.. fy tuusan vad vi var less på den! Och så mycket skulle städas och putsas..Det var väld igt vidrigt på många ställen. Som spisen och under badkar och där tvättmaskinen hade stått. YACK..!

Som tur var kom min gulliga mamma och hjälpte oss att städa, Hon hjälper verkligen oss med allt allt allt! Hela tiden..

I lördags drog vi in till stan och handla hoppgunga till novisen och supersöta nya kläder! Hello kitty för hela slanten..nästan =) Pyjamas,byxa och tröja, strumpor och en hel gullig vit mössa med öron på ;-)

Lunch på East City blev det oxå! Jag joel och jens åt som tokar!! Man skämdes ju så många tallrikar vi hade tillsammans.. Var det 9 st? haha.. Sen mötte vi carro och grabbarna handlade på systemet.

Åkte hem och nova fick studsa i nya gungan. Som hon älska! Men redan då var hon lite små hänging..
Sen svira vi om och drog vidare på kräftis en snabbis som mina kusiner hade anordnat.. Full fart var det där med kräftor, pajer och alkoholen i högsta hugg! Jens och joel drog några visor och snappsar. Sen var vi tvugna att åka. Vidare till mammi&pappi som skulle vara vaktis till Nova :) Hem igen.. Svira om IGEN! Carro tappa dock sin nyinköpta fondation på vårat badrumsgolv.. KRAAASCH! stackarn..inga glada miner! Ringde Sara och hon var sugen på party! Så party blev det...!! Det var så galet galet galet kuul...!!! Som jag sagt förr... Man har aldrig tråkigt med dom.. Så himla sköna, roliga och munngiporna är uppe till öronen hela tiden.. Dom blir så.. fräcka och snuskiga på fyllan.. haha..!! Och vi tjejer bara skrattar och säger.. meeen sluuuta nu.. lägg av..!! Sjuka ni är.. typiskt "standard" repliker från tjejer.. ;)




Jaja..skönt helg har det varit! Nu är det bara att tagga ner och ta hand om min lilla prinsessa som är sjuk.. Jag får lägga andra saker åt sidan. Men laga mata hoppas jag att jag ska hinna med iaf!

Jens åkte till jobbet morse, han var inte på bra humör! Stressad,trött, hittade inte sina nycklar, slog benet i sängen, gorma och svor! Han hann precis med bussen..

Halv 8 morse kom han hem.. Han skulle jobba kväll!! Mer än så behöver jag inte säga...

Nu har min babygirl vaknat..ligger och snuttar på tummen och snörvlar.  Ska testa om koksaltlösningen hjälper! *hoppas*

Kramiiz




Novas Dopdag!

I lördags var det äntligen dags för vår prinsessas dop. Hon var så gudomligt söt i sina fina lite "gammeldagsa" klänning. Som även Jens,jesper och jerrie har haft!

Jag var så fruktansvärt nervös innan. Mycket för att det var så mycket som skulle göras och planeras. Allt skulle ju vara i tipp topp!

Dopet blev precis som vi tänkt oss, fast mycket bättre! När vi kom till kyrkan sa prästen att hon tyckte jag skulle läsa upp en bön. Och hur nervös blev jag inte då!? Inte övat eller något.. Men det gick jätte bra!! Och sara läste oxå ett litet avsnitt ut bibeln. Så modiga vi var!! :D Joel höll så duktigt i Nova och hon sa inte ett knysst under hela cermonin inte ens när hon fick vatten på huvudet. Hon bara skratta =) Jag fick gå fram och hälla vatten i dopfunten. Sen spelade och sjöng mina älskade föräldrar och min brors fantastiskt duktiga fästmö Stina. Jag har då aldrig hört något vackrare.. Inte på ett dop! Alla blev rörda och man såg hur folk ögon fylldes med tårar! Även jens grät.. Det var så fint! Och dopkaffet efter blev oxå super lyckat. Jag började med alla hålla ett rätt långt tal. (Inför 80 pers!!) Trodde att jag skulle svimma men det gick gallant. Fick mycket beröm efter. Och min söta rara Syster hade gjort en egen sång till Nova. "Novas visa" Och där fällde jag en tår.. Min bror hade gjort en jätte fin dikt som lästes upp. Jag måste bara lägga ut texterna på visan och dikten. Ni kommer bli imponerade! :D Dagen var toppen, blir rörd bara jag tänker på den! Och träffa all släkt från bådas sida + alla vännerna! Och den avslutades med middag hemma hos päronen med min kära familj. Trött och slut som artist efter all renovering,flytt,dopförberedelser och dop! Men glad. Väldigt glad!

Alltså ni kan inte ana vad lycklig jag är nu för tiden!!!! 
 
Idag ska vi åka till sthlm och köpa ny vagn!!! Wihooo..! Har lessnat på våran BIG TIME. Den är ju fin och så men lite för stor. Så denna gång blir det en Teutonia Mistral S. Gaaalet bra och fin vagn!
Och sen då?? Joo.. fick precis ett sms från sötaste carro som fråga om jag ville köpa hennes Iphone 3GS för baraa 2000!! Hon i pricip ger ju bort den.. tycker jag! :P Kollar man på blocket så ligger dom ju på minst 4-6000 begagnad. SÅ klart jag slår till!! Har så länge velat haft en iphone =) Och jag har pillat mycket på hennes lur och är helt kär i den ;) Snart är den min min min! :D

Nu ska tänka ut någon middag till mig och min älskade!! Sen bär det av till Sthlm för att köpa vagn och sen vidare till min favvo syrra och systerson för att hälsa på!! Wille är så gullig med Nova. Går fram och säger "bäbis" och sen vill han pussa henne på munnen hela tiden. Så söt min lilla gudson :)

Pussar&Kramar i massor!! Tänk vad generös man blir när man är på gott humör ;) hihi! <3







Flyttat!!

Det är galet så mycket vi har att stå i heeeela dagarna. Inte en lugn stund. Och det är både på gott och ont!
Nu har vi flyttat till huset. Och jag har aldrig sovit så bra som jag gör nu.. Förut bodde vi på nedre botten och nu har vi ju övervåning med massa rum. Det är så lugnt och fridfullt. Inga bilar som åker utanför, Man vaknar inte av när grannarna smäller i dörrarna,vi har INGEN insynming,inga trånga utrymmen. Ja, det är bara fördelar med att bo i ett hus. Vilken yta! Dom här dagarna har gått åt till att packa och möblera i mängder. Det blir så fint! Och vårat omtalade kök ska jag givetvis lägga upp en bild på. Det är nästan så jag kan lägga en madrass och sova där, så mycket trivs jag i vårat nya vackra kök! :D

Vi har hunnit med en dagstur till sthlm med. Jätte kul att få komma iväg lite. Och jag handlade super snygga kläder till jens som han ska ha på dopet. Han var så snygg SÅ i dom. *min pudding*

Jag måste ju säga att jag är lite rolig, var och klippte mig förra veckan. Blev nöjd!! Sen kom jag på att jag vill ha hårförlägning.. haha! Så i tisdags hade jag och carro en "hår kväll" Jag tror vi höll på till klockan 1 på natten..Tur att grabbarna hade styrt ordning grillkväll och en massa kladdkaka så vi var inte hungriga iaf ;) Hon färgade mitt hår och flätade och sydde sen in håret. Hon var superduktig! men jag är inte klar än.. Det är alldeles för långt och måste klippas!!! Så i morgon kommer hon hit och sätter i resten av håret och ska klippa mig ;) Det ska bli skönt när allt är över och har lugnat ner sig.. Det är för mycket samtidigt nu känner vi! Både jag och jens är stressade upp till öronen! Men självklart längtar vi till dopet oxå.. Har en känsla av att det kommer bli såå fint! Och så mycket folk.. är väl uppe i en närmare 80 pers nu? Ja..så är det när man har stor släkt! Och vi har långt ifrån bjudit alla vi vill bjuda.. Mycket kompisar som vi inte kunnat bjuda pga överbelastning!! hehe.. det är skit tråkigt och jag tror flera av våra vänner känner.. Varför har dom inte bjudit mig? Vi känner oss skit dumma men nu vet ni varför! Alla betyder så oerhört mycket förr oss.. våra finaste vänner! Det är jätte svårt att välja ut folk vilka som får komma och inte.. I´ts sucks!! :(

Men vi får göra det bästa utav situationen.  Idag blir det mer pyssel i huset, ska slipa bänkskivan, plocka upp kläder och sen in till stan och handla lite dekorationer till dopet och "läskeblask" som jens säger ;) I morgon ska vi få nyckeln till lokalen så vi kan börja duka inför lördagen! Så.. tillbaka till verkligheten.. bara att jobba på tills man tuppar av..Här hinns det inte med någon vila. Ingen rast ingen ro! :D

Önska oss lycka till på dopet nu! :D

Kramar


Från Leksand!


Allt Allt Allt!

Jaa.. en rubrik måste man ju ha! :) Kom inte på en vettig sådan!

Tänk att jag oftast tar tillfälle att blogga när jens jobbar natt och nova sover. Ett rätt bra tillfälle måste jag säga.. När dom är hemma och vakna är man aldrig sysslolös ;)

Idag kom prällen på besök! Så himla mysig.. Hon är nämnligen fru till min "gamla präst" Jurgen som vi alltid hade i ekeby kyrka. En mycket rolig, skön tyskbrytanade präst som aldrig var tråkig att lyssna på! Och vi gjorde en oförglömlig konfirmandresa med honom till tyskland.  Hon sa att hälsade så mycket. Det var kul tyckte jag :)
Vi gick igenom dopet och allt kändes så toppen bra. Valde ut psalmer osv.. Jag kan säga att vi lääängtar faktiskt dit. Ska bli så kul att våra kära familjer,släkt och vänner kommer va där. Det är bara några få som tackat nej och inte kunnat. Ca 9 st!

Redan klockan 10 i morse kom hon..Nova satt sen och gnugga sig i ögonen så vi la henne. Och även jens och jag kröp tillbaka till sängen och sov,mös och slappa ända till klockan nästan var 1! Man måste faktiskt få ha sånna dagar oxå..Lite "alone time"

Men sen ringde svärmor och ville bjuda på våfflor. Det var smaskens..! Vi gick sedan ner till huset och jag satte i massa glasskivor i köksskåpen och jens skruva i lådor i skåpen osv... Jag älskar mitt kök redan.. så fint!!

Vi var till Öre i lördags.. Det var inte alls meningen att vi skulle dit. Alla våra barnvakter var ute och svira på annat håll! Men helt plötsligt kom Ingela och knacka på, hon hade varit i Skåne men hade åkt hem på fredan. Så då tog man tillfälle i akt och fråga om vaktis.. Och det gick bara bra de! Hon hade saknat ihjäl sig efter nova ändå så.. ;)
Vi hade sjuuukt kul. Först drog vi till joels stuga och mös där,flumma och blev rund under fötterna! Drog sen vidare till Öltälte och festligheterna fortsatta! Regnet stod som spön i backen, smicksur var man. Men fiina raketer fick vi se oxå. Jens tycker vi har så kul när vi är ute ihop, och tillsammans med vännerna såklart! Och jag håller med.. det äär verkligen kanon kul! Jag har aldrig en enda tråkig utekväll. Inte med så fina vänner som man har och med en så fin pojkvän. Mannen i mitt liv och far till mitt barn!

Jag har lust att skämma bort nova lite.. köpa massa leksaker! Funderar på att köpa nytt babygym,babygunga,gåstol och lite annat skoj. Bäst att inte köpa saker innan dopet skulle jag tro.. Kan va dumt ;)
Funderar även på ny vagn.. Nova vill ju se ALLT som händer!! Någon som har något bra tips på sittvagn? :)

Inatt drömde jag att vi skulle åka utomlands. Det stod mellan Rhodos och Cypern! 300 och 500 kr skulle det kosta.. Billigt va? :D Vi betalade och gick in i taxfreen..kände pirret i magen och DÄR! ringde väckarklockan.. damn! Ville ju drömma klart:(

Här om dagen var jag om jens med om något mycket pinsamt.. jag ville bara dö!! Samtidigt som vi garva läppen av oss!! Det var så pinsamt att jag inte ens vågar dela med mig av de..fast det skulle va kul..! ja..vi kan vi! <3

Jens hade suttit och kollat på lite resor i höst. Han ska ta ut semester då han hade tänkt..Så vi får se.. Skulle kännas bra med en liten resa utomlands med familjen. Jag vill till cypern!! Love it!!! Så najs där.

I morgon när jens vaknat så ska vi börja städa ur huset ordentligt..Så vi kan börja flytta in någon gång!!! :)

Nu ska jag försöka ta mig något att dricka..alla är på mig att jag dricker för dåligt... 1-2 glas om dagen räcker väl?? Så ser mitt dagliga vätskeintag ut..Jag hatar att dricka..Men måste bli bättre!! Inte konstigt att min kropp är lite ur balans titt som tätt..

Så jag får väl säga skål och botten upp! Kram på er!





Fel kök!

Länken som jag skrev igår till vårat kök var helt fel. Tydligen kommer man bara dit när man kopierar länken.. Men det är alltså samma länk http://www.ikea.com/se/sv/catalog/categories/departments/kitchen  Men på den bilden finns ett rutig "bild" som heter alla rum. Klicka där så kommer det upp en massa bilder på olika kök. Vårat är det tredje köket som heter "hemtrevligt"


Kan passa på att skriva att jag var och nova var till jens mormor igår och prova dopklänningen. Den var så fin! Jag har köpte ett superfint rosa sidenband som hon skulle sy dit. Hon tyckte även att vi skulle köpa en ros.. och ha en liten rosenknopp sitta fast på bandet. Kan nog bli super sött! Och mat bjöd hon på med.
Hon är så snäll och go jens lilla mormor <3

One more thing..  vi är uppe i en 70 personer anmälda till dopet nu.. Mobilen gick i ett igår :)
Så nu bubblan måste jag börja med allt bakande! Tur att man får massor av hjälp! :)

Över mina förväntningar & att visa sin kärlek..

Det är verkligen över mina förväntningar att det kommer bli väldigt mycket folk på dopet! Jag hade tippat på en 20-30 pers. Men nu är vi uppe i ca 60 personer!! Så himla kul att så många vill komma och dela denna stora dag med oss. Novas dag :) Och jag tror faktiskt att vi kan bli några fler.. En känsla jag har :)
21 Augusti  it´s the day! Då nova kommer få sina vackra namn och efternamn.. ;-)


Och hörrni! Nu är kaklet ditsatt i köket med. Gaaah så fiint det blir!
Så med en liten sumering så är:
*Golvet lagt
*tapeterna ditsatta
*Skåpena uppe (dock inte alla luckorna&lådorna)
*Bänkskivan är på plats
*Kaklet ditsatt
Kyl&frys ditsatt
Spishällen ditsatt

Så det börjar likna ett kök. Ett mycket fint sådant!

Nu är det bara  skruva i luckor och lådor. Dra el. Sätta in spisen och diskmaskinen.Sätta upp lister. Och lite annat som jag inte har sådär jätte stor koll på men som tar lite tid att fixa.

Det började med att jag hitta ett fint kök på ikea som jag verkligen ville ha. No mather what! Och jag måste säga att vårat kök liknar det väldigt mycket. Lägger in en länk på Ikea köket så får ni ser på ett ungefär vilken stil det kommer bli :) http://www.ikea.com/se/sv/catalog/categories/departments/kitchen/tools/kitchen_rooms_ideas

-----------------------------------------------------------

Över till något helt annat..
Jag har insätt hur viktigt Kärlek är. Och att man måste visa det varje dag för varandra.

All kärlek är som blommor, tar man inte hand om den eller vårdar den så kommer det så småningom att dö och kanske till och med ruttna.

True!

Våga visa upp den du älskar för hela världen!  

För mig är kärlek:

att hålla min hand när vi är ute,
kärleksfulla sms, frukost på sängen, blommor,
att han tittar på mig leende utan att säga något,
när han pussar på min hand,
att han är stolt över mig inför sina vänner och kan stå för mig,
sätter mig i första hand,
små gulliga överraskningar, typ mysig picknick, små presenter osv,
väcker mig med smekningar,  blir utbjuden på middag eller bjuden hemma på en mysig middag och hemmakväll and the list goes on...


Morgonmys för mig viktigt. Att man inte vaknar upp och allt är en enda stress. Det räcker med att man ligger och myser,småpratar och håller om varandra.

Att man ger sig tid åt varandra. Ibland kan det räcka med att man bara ska gå förbi varandra och då tar tillfälle att ge varandra en stor kram.

Att ta eget initiativ är jätte viktigt.

Man känner utan tvekan när man älskar någon. Man vill göra allt i världen för den personen!


Det handlar om att ge och ta.

 

 










Live Laugh Love

Nova sover och jag sitter framför datorn och gäspar.. I know!! Jag ska gå och lägga mig snart.. ;) Min baby jobbar natt.. Dislike! Tur att nätterna inte är många.. men ändå. Han hör hemma i våran säng.. bredvid mig :)

Mitt humör har varit upp och ner denna vecka. Jag har varit känslig, haft magont och tung i bröstet! Ibland blir allt lite för mkt med all renovering och därtill. Jag är fullt medveten om att allt detta behövs göra i en ganska rask fart för att det ska bli klart någon gång! Det har gått 5 veckor sedan vi började.. Och dom har tillbringat i princip all tid som finns där nere och jag är grymt imponerad av deras insatts. Och jag får hålla ställningarna hemma med mat,disk,tvätt städ och ta hand om nova. Och hjälpt till lite grann i huset med det jag kunnat och om nova tillåtit.
Men nu i början a veckan blev det bara 2 much!! Jag var sååå less. Jens har börjat jobba igen. Inga dåliga pass heller. Måndag - Söndag. endast ledig fredag. Och jobbat nu nätter denna helg + rusta kök. Våran tid har lixom försvunnit och vi har knappt hunnit ses någonting alls. Jag balla ut helt.. vart tokledsen bara sådär. Var jätte trött och hängig. Ok..insåg senare att det hade mycket att göra med att det var lingontajm på G! Vilket inte gör någonting bättre! Men sen i fredags strunta vi i huset och åkte till fyrishov och bada med nova. Hon njöt kan jag säga er! Och vi njöt av varandra.. Första gången hon badade i inomhus bassäng! Hon satt på en liten flytkudde med stöd och guppa omkring. Sprattla med bena och skrattade sådär underbart som hon brukar. Man ser på henne att älskar när vi är tillsammans hela familjen. Vår solstråle! <3

Sedan åkte vi hem och utanför stod Joel och carro laddade för en mysig kväll med tacos, film och en massa onyttigheter! Hyrde 18 and virgin.. Vi kan säga såhär att det var en riktigt B-rulle men rolig på sitt sätt. Vi skratta mest för att den var så sjuk ;) 

Igår skruva jens och hans kusin timmy lite skåp luckor och sedan drog vi vidare till päronen för att äta kräftor. Även omelett med svampstuvning och västerbotten paj bjöds det på. Jag åt så jag nästan dog. Och vad gör man då? Jo... man äter lite till och smäller i sig lite daimtårta på det med. Gott var det och mätt blev jag! Huvudsaken det :) Min snutt drog sedan och jobba natt och vi satte oss i soffan och mös med nova :) Sen kom jens till oss vid 8 tiden på morgon och kröp ner i sängen bredvid mig. Love it! =)

Nu ska jag ta min lilla dotter och krypa till kojs. Då brukar tiden gå lite fortare och min käre sambo ligger snart i sängen bredvid mig igen :)
Sara fråga om vi kunde ses i morgon så hon kommer en stund på dagen innan hon börjar jobbet och vi ska diskutera dopet lite.

LIVE LAUGH LOVE! = word!

 

 




RSS 2.0