2½ år tillsammans.

Idag var började inte dagen så bra. Jag vaknade upp med sprängade h-värk, ont i käkarna,yr och kunde inte ens kolla ut genom fönstret. Jag var till VC i fredags och fick kortison spray och avsvällade medicin mot min bihåleinflammation. Kände mig lite bättre mot kvällningen, så vi åkte upp till mina föräldrar och åt krabba och kräftor. Omelett med kantarellstuvning och massor av godis som mamma köpt hem. Jag äter inte alls bra nu för tiden. Har nästan tappat hungern. Ingen fukost, oftast ingen lunch men lite kvälls mat. Jag hoppas det blir bättre när jag blir friskare. Fick en akut tid idag hos doktorn idag igen. Vakna vid halv 2 då jens tyckte jag var så slö och så har det ju inte blivit bättre sen i fredags. Men mitt crp (infektions värde) hade sakta men säkert börjat gå ner så jag skulle fortsätta med mina nuvarande medicinering. Och jag blev sjuskriven till fredag. Vill INTE vara sjukskriven, jag vill faktiskt jobba! Saknar jobbet och mina kollegor :(

När jag kom hem från VC ville jens äta något smarrigt, för vi firar 2½ år idag! Det hade jag glömt bort. Jag tänker inte så mkt alls nu, mest ligger helt däckad i soffan eller sängen. Han är så go, min fina kille. Han gör nu i ordning fläskfilé med vitlökskroketter och café de pari sås. Det blir min frukost,lunch och middag de :) Lite godis och chips och dipp till kvällen. Mmmys:)

Har vattnat lite blommor och städat. Nu har jag myst ner mig i soffan och kikar lite på Kim novak filmen och bloggar i väntan på maten. Nova springer mellan mig och jens och busar. Nu trivs jag, trots min vidriga förkylning!

Igår var vi på urnsättning för älskade Thomas. Innan så var det gudtjänst, tyckte det kändes fint att gå på det. Jag fick dock världens panik hosta. Jag hosta så tårarna spruta, fick ingen luft! Jens sa åt mig.. hosta!! Jens farmor gav mig sina bilnycklar och sa åt mig att hämta halstabletter och lite annat i hennes bil. Jag sprang ut ur kyrkan, och ena prästen efter, som trodde jag fått astma anfall. Han sprang efter vatten och sa "här tar vi inte bara hant och själen, utan kroppen också! Så rar. 

Sen blev det jätte tungt igen. Vaktmästaren kom in med urnan och ställde den längst fram i kyrkan och prästen sa ett par fina ord. Jens bar sin pappa ut ur kyrkan och vi tågade ut och klockorna slog. Det var riktigt jobbigt. Nästan alla grät. Thomas mor, hans bröder och vi respektive. Men så vackert. Det var fina blommor överallt, änglar, hjärtan och vackra stenar. Älskade fina thomas, vi saknar dig.

I helgen har jens planerat något, vad vet jag inte! Men han är nu lite tveksam eftersom jag är sjuk. Please, gör mig frisk!!

Nu är det dags att bli bortskämd och få lite mat i magen.


Jag Älskar Dig Jens!

Ha en trevlig kväll alla!

Puss&Kram



 

 

 

 

 

 

 







Man får iallafall livserfarenhet..

Usch vilken skit vi går igenom just nu.. Vi ska inte behöva ha såhär otroligt mycket omkring oss nu efter thomas bortgång. Vi vill kunna få sörja..ifred! Inte en lugn stund, inte en lugn dag. Det är 100000 samtal om dagen, läkare,präster,jurister,advokater, jobb. Listan kan bli lång.. Stress Stress. Vi försöker få någon timme om dagen där vi bara ligger och myser med varandra i soffan och få andas ut en stund.

Ni kan inte ana vad vi längtar efter att allt det här ska vara över. För det här kan bli en lång process,tyvärr.

Nu på söndag är det dags för urnsättning, ännu en process. Men en fin sådan! Då får du komma ner i jorden i min vän. Av jord är du kommen. Av jord ska du åter bli.. <3

Jag ligger nu i soffan, DUNDERförkyld. Jag kan säga att jag tyckte så jävla synd om mig själv inatt och under dagen. Jag hade sprängande huvudvärk, nös tjugoelva gånger, ögonen rann, ont i halsen, illamående och när jag skulle gå till toaletten så började det tjuta i öronen och jag såg en massa konstiga färger. YR var namnet. Trodde jag skulle svimma. Inte nog med det var nova rätt gnällig under natten och jag fick byta en STOR bajsblöja. Thanks baby!
Tur att man är igentäppt så man inte känner någon lukt ;)
Jag hade tänkt att jobba men började inse att det var inte på tal om, ringde jens mitt i natten (han jobbade) och jämrade mig lite. Då han sa åt mig på skarpen och ringa och sjukskriva mig! And i did!


Precis innan han kom hem vid 8 så klädde jag på nova och jens lämnade henne på dagis. Sen sov vi ända till klockan 2!! Mitt huvud värkte och jag fick ingen luft genom näsan, annars hade jag sovit längre:(


Men vi gick upp och slog på en film och mös ner oss i soffan. Jag låg i hans famn med min näsa mot hans hals och snörvla och försökte sova. Men det var mys! :)

Sen hämtade vi nova, trodde det skulle bli jobbigt då jag bara låg som ett kolli och inte orka röra mig. Men hon hade fattats mig och det var härligt att ha henne hemma. Fick besök av jens farbror, ja han har ju 5 st! Någon av dom besöker oss nästan varje dag. Men dom är väldigt snälla och hjälpsamma. Det är ju trots allt deras bror som dom har mist. Och utan deras hjälp vore vi ett enda vrak!

Vilket härligt inlägg det blev. Inte ett dugg positivt.

Det positiva är att jag har en helt fantastisk fin familj som jag älskar något helt otroligt. Och att vara en sån betydelsefull person i jens liv betyder massor för mig, jag finns för honom dag som natt. Tröstar han när han är ledsen,  stödjer honom i alla hans beslut, hjälper han med allt det praktiska så gott jag bara kan, ge honom lite på pushning när det tar stopp och försöker vara en bra mamma till nova och se till att vårat hus är i fint skick med maten framställd på bordet. Det är tufft ibland men det gäller att vara stark. För allas skull! Och jag vet att han skulle göra precis likadant för mig! Han är den bästa och förtjänar det bästa.


I morgon väntar ett viktigt möte för jens och alla hans "närmaste" skulle man kunna säga. Jag håller tummarna så hårt jag bara kan. Du är stark. Det vet jag älskling!

Jens jobbar natt och har handlat massa choklad till sin ynkliga och sjuka flickvän. Ja lite tröst måste man ju ha! :)

Saknar dig hjärtat, vi syns i morgon bitti.

Jag skriver så som du skrev till mig igår kväll.

Jag älskar dig mer än livet själv!


Vi är lediga tillsammans i helgen och det ser jag fram emot!

Puss&GodNatt


En dag hoppas jag det är Vi som är på väg mot altaret! :)


Fina familjen.

Mitt Liv.

Syster Maria (med bebis i magen) Min nygifta storebror och så den minsta, jag! :)
Älskar Er mina underbara syskon.

1 månad.

En riktig myshelg har det varit. Var ledig tillsammans med mitt stora hjärta fredag och lördag!
I fredags gjorde vi färdigt det sista i sovrummet. Gud så fint det blir! Allt går i vitt. Förutom sängen och  dom fina nattduksborden som jens pappa gjorde till oss. Nu är det dags att dekorera. Med tavlor,blommor,lampor, kuddar och gardiner. Ska lägga upp en bild sen så ni får se :) Vi har tapetserat alldeles själva. Och jens har satt upp tak och golv lister och målat alldeles själv. Så himla duktig! Han är bara så grymt lik sin pappa. Upp i dagen faktiskt!

Sen hämta vi Nova på dagis och åkte in till Uppsala och handla ny mobil. Love it! Och när vi ändå var i farten köpte vi en fin fotoskrivare,brödrost och filmer. Var liiite jobbigt att dra mitt kort. Över 6000 kr! ehe.. jaja mycket bra fick vi iaf:) Vi åkte hem lasta av allt och vidare till joel där han bjöd oss på fin middag! Så gullig:) Nova var inte helt medgörlig så jag fick springa efter henne för det mesta och hon klättra mer än gärna upp på bordet och sjöng blinka lilla stjärna! Hennes favvolåt. Och sen kika vi ju på fotbollen oxå såklart:)

Igår var vi rätt trötta.. Vi mös och lekte med nova hela dagen,kollade på film,städa och lite sånt. Men sen var vi tvugna att tagga till. Utgång blev det! Det var riktigt roligt!! Jag fick i mig en 6-7 smirnoff! Herregud.. Det kändes. Folk bjöd hej vilt och då kunde man inte tacka nej:)  Först var vi på O´connor´s ett helt gäng. Sen vidare till saluhallen där det blev röj. Har mina fina att tacka för en kanon kväll! Och svärmor som passa nova ändå till klockan 4:)

Idag var vi inte så tuffa. Jag sa till jens att jag hade begränsad rörelseförmåga idag. Det märktes tyckte han! ;) Som tur hann jens piggna till för han jobbar kväll! Men jag gick och tog en eftermiddagslur tillsammans med nova i nästan 2 timmar.  Behövligt och skönt! Så nu på kvällen har vi lekt massor,städat huset, lagat köttfärsbiffar med gräddsås och potatis. Och pratat med pappan ett par svängar som haft det kanon lugnt på jobbet.  Men nu får han ta och komma hem snart!

I torsdags var det exakt 1 månad sen pappa gick bort. 1 månad utan thomas...det börjar kännas nu. Det känns konstigt. Han brukade ringa nästan varje dag och besöka oss minst 1 gång i veckan. Nu går vi till hans gravplats och pratar med honom. Han har ett fint stort kort på honom står där. Och massor av vackra blommor och ljus som lyser så fint. Nova tar jämt kortet när thomas håller i nova när hon var bara 3 månader. Och pussar på det!
Ååååh... att det ska behöva vara såhär? Det är smärtsamt. Men han har frid. Han vilar från sorg och tårar, på en plats fylld av värme och trygghet. Där man varken räknar dagar eller år. Det tar vi aldrig ifrån dig! <3
Men vi saknar dig.

Släkt och vänner har sagt till jens att när allt det jobbigaste och allt det praktiska är "över". Så tar du nova och anna och åker iväg ett tag.
Och det har dom helt rätt i. Vi SKA åka. Vart vet vi inte. Tror vi åker redan i november. Behöver komma iväg till solen och värmen! Få rå om varandra bara.

Jag har alltid älskat min familj och älskat jens av hela mitt hjärta. Varje dag. Men när något sånt här tragiskt händer så får man en helt ny syn på livet. Vi säger till varandra VARJE dag att vi älskar varandra och hur mycket vi betyder för varandra. Jag är så himla rädd om honom, nästan så att det kan bli för mycket! Man man kan väl aldrig älska någon för mycket?:)

Jag hoppas att vi förlovar oss någongång i framtiden och även får bli Man&Fru!

Jens vill ha 2-3 barn till. Han vill ha en till inom 2 år ungefär. Jag är kluven! Klart jag vill ha en till. Men det är så mycket som jag vill. Jag måste ta körkort, någon av oss behöver ett dag jobb, jag vill ev utbilda mig, resa lite till. Jag tycker fortfarande om att gå ut och festa någon gång ibland. Åka iväg och shoppa med kompisar, ta en fika eller bio. Vi rustar nästan jämt på något i huset. Och det är inte så lätt med barn! Så när vi kan börja pricka av lite på "vad vill vill" lista så är jag redo för en till:) Klart nova måste få ett syskon. Men det känns bra att kunna ge all uppmärksamhet till henne nu, hon är fortfarande liten och vi är fortfarande unga!

Nu ska jag mysa ner mig i soffan och vänta på min älskling. Vi jobbar båda i morgon bitti så får försöka komma i säng i skaplig tid.

Kram på er!








Frid.

Hallå världen!

Det var ju lixom inte igår man skrev här..

4 månader sen ungefär. Då sommaren precis hade börjat. Och vart tog den vägen? Den försvann alldeles för fort iaf.
Jag kan säga att i vanliga fall har jag MASSOR att skriva om och det har jag ju egentligen. Men jag känner mig faktiskt ganska tom. För ungefär nästan exakt en månad sen hände det ofattbara där hela vårat liv vändes uppochner. Min käre svärfar och jens älskade pappa försvann. Och vi letade från tidig morgon till sen natt. Inget var sig likt. Det  var hysteri. Ovishet. Förtvivlan. Panik. Ångest. SAKNAD och sorg. Vi åkte, åkte och åkte... vart vi skulle visste vi inte men vi bara åkte. Envisheten höll sin glöd och vi gav aldrig upp. Vi sökte ända tills vi fick beskedet.
Bekräftelsen. " Dom har hittat Thomas, han har frid nu."

??????

Jag och jens utbrast.. VAA???
Det är inte sant.
Sen kom tårarna, förtvivland, paniken, saknaden, sorgen och alla frågorna som snurrades runt i huvudet.
Tårarna har inte slutat runnit än och det kommer ta sin tid. De sägs att tiden läker alla sår..
Begravningen var vi på i fredags. Det var så fint och Thomas blev så hedrad. Hans favoritlåtar spelades. Det var jätte mycket folk i kyrkan, över 100 personer. Alla grät, det fanns lixom ingen hejd. Det var så sorligt men så vackert. När vi skulle fram och lägga rosor så gav både jag jens och jesper kistan en puss och sa att vi älskade honom. Sen tog vi varandras händer och höll i varandra hårt.

Thomas var en helt underbar man. Jag kan helt ärligt säga att jag aldrig mött en så underbart snäll och genomgo människa. Det fanns inte ett gnutta ont i honom. När man ser honom framför sig ser man honom ute och snickra på huset vilket han alltid gjorde. Ett fantastiskt hus som han byggde med sina egna händer. Jag minns midsommarafton -09. Jag och jens tillbringa den kvällen hemma hos honom där han hade tillställning med sina vänner. Det var dans,lekar, god mat och härlig stämning. Thomas dansade så det stod härliga till, till poker face, camilla - basshunter och massa gamla godingar. Jag filma honom för han var så otrolig glad och fylld av energi!
När jag och jens träffades första gången (som vänner) så träffades vi hos thomas eftersom jens bodde där då.  Vi kollade på en film Jalla,Jalla. Kröp ner i soffan och då kom thomas och tände braskaminen och en massa ljus. Gud vad jag mös! Han bjöd på pannkakor och sen drog jens och gymma och jag blev själv med thomas i huset. Pirrigt tänkte jag! Men han var den lättsammaste personen man kunde ha med att göra så vi pratade på och jag hjälpte honom att slå på tv:n som han inte lyckades få på. Han var väldigt oteknisk men GRYM på allt annat. :)

När vi skulle berätta att han skulle bli farfar så slog vi in en napp där det stod "Farfars älskling". Han öppnade den och så skrattade han. En tröstnapp!! hahhaha... han förstod inte. Sen sa jens.. läs vad det står! Farfars Älskling.. Va?? Ska jag bli farfar?? Han blev så glaad!! Det var hos thomas vi bodde för det mesta. Jag bodde ju i flogsta men var mest hos jens (och thomas) där förmodligen nova blev till;) Och jag fick även reda på att jag var gravid under tiden vi bodde i Thomas hus.
Jag mådde så dåligt. Huvudvärk och jag kräktes. Men vi trodde ändå inte att jag var gravid..
Vi hade precis fått nyckeln till vår lägenhet så jens åkte dit och började riva tapeter. Jag mådde så dåligt så jag låg kvar i sängen hemma hos thomas..Jens hade då innan varit och handlat grav test ( 3 st!!) jag kunde inte låta bli. Jag var tvungen att kolla! :) Fast jag lovat att vänta.. Jag gjorde första testen som visade gravid! - Hyperventilera- ett test till. Gravid! Jag vanka runt och hade blandade känslor. Men jag visste att jens gärna ville ha barn, mer än jag! Efter ett tag samlade jag kraft. Ringde jens och frågade hur det gick i lgh. Sen sa ja.. ja just de! Jag skulle bara berätta att du ska bli pappa! Hans glädje på rösten minns jag tydligt än idag!! Han hoppade upp och ner och kom hem till mig ganska fort. Vilken lycka!

Att thomas fick bli farfar var även för honom en stor lycka för. Han älskade nova av hela sitt hjärta. Han kallade henne alltid för sin Prinsessa. Han pussades med henne hela tiden och nova var helt tokig i honom. I somras åkte vi ut till hans husvagn på gräsö. Vi hade det så himla mysigt. Vi åt god mat på restruang, tog promenader, åt och drack gott i husvagnen, satt uppe sent på natten och dagen efter tog vi vårt första dopp i 17 gradit kallt vatten! Thomas som inte var badkruka för 5 öre sprang i vattnet och sa att det var så skönt! Han tvinga i mig kan jag säga..DU måste bada det är jätte skönt! Det var mitt första dopp för denna sommar.
1 September. Var sista gången vi såg honom. Då var han här hos oss. Han bjöd oss på middag på baren. Vi mös och pratade, gick hem till oss och han fick leka med nova och vi kollade på film.

Att för oss behöva säga "sista gången eller vi kommer aldrig mera för träffa honom igen" är helt oftattbart. Vi säger att vi har accepterat och börjat förstå? Men det är bara tillfälligt.. Man kommer nog aldrig accpetera men förstå.

Han är fortfarande så otroligt levande för oss. Man väntar fortfarande att han ska knacka på dörren, eller slå en signal. Radera honom från telefonlistan. Det kommer man aldrig göra.. eller? Vi har en skänk i vardagsrummet där vi har fullt med bilder på honom. Ljus och blommor runt omkring. Jens sa till mig igår kväll. Jag blir så ledsen när jag tittar på Pappa. Han fattas oss alla så oerhört. Saknaden är smärtsam. Och den måste få vara det.
Vi VET att du vakar över oss och du har redan gett oss tecken på att du finns här.
Vi saknar Dig & Älskar Dig världens finaste Thomas. Du finns föralltid i våra hjärtan.











Alla fina blommor till Thomas.

Frid Thomas.
Vi ses i Nangijala.


RSS 2.0