24/6 - Motgångar - Medgångar - Midsommar!

Herregud vad jag är värdelös på uppdatering??  Typ varje dag tänker jag att jag ska slänga in ett inlägg, för det blir ju så sablans låångt jämt! men men det blir så när det är fint väder och har annat för sig :D

Men hmm.. vart ska jag börja?

Vi har lite med med och mottgångar just nu!

Då syftar jag på våran bil som ikke vill starta! Nu har vi köpt nu soppapump, micke och jens satte dit den och den starta så fint såå! Stod på tomgång i 5 minuter.. sen la den av. Damn!!! Nytt försök idag IGEN!

Min mobil skulle jag vilja köpa ny, trotts att jag älskar den!! Men den börjar bli knäpp och luckan får jag inte dit längre heller :(  Mobilen är ju bara ett år!!  MEN nu la jens mobil av igår med!! Bara sådär :O Inte kul alls..


En STOR mottgång! Är att novis VÄGRAR ta flaska!! Efter den akuta händelsen med novis då vi var tvugna att åka in med ambulans, så den dess HATAR hon flaskan. Så det är kämpigt när vi måste ha barnvakt. Men det får gå! Man får typ spruta/hälla försiktigt i henne ersättningen. För hon måste ju ha mat! Hon blir gääälen men hon sväljer ju så ja.. Vi får kämpa på helt enkelt!

Dags att höra lite positiva saker kanske?

Kan ju börja med att min dator är fixad!! Wiihuu!! Har saknat den såå :D Får den i morrn.

Novis har fick sin 3 månader spruta förra veckan. Hon sa knappt ett ljud! Och inte blev hon dålig heller. Lite extra mammig kanske :) Duktig bäbis!

Sen måste jag säga att förra lördagen var grym! Vi var ut på bj allihop.. och fy tusan vad kul jag hade! :D Dansade massor, träffade vänner/gamla klasskompisar, drack och hade en guld kväll! Det behövdes. Jens blev jävligt as kalas kan jag säga. Men huvudsaken att han hade kul. Vi saknade såklart nova aaas mycket så sebbe kom och hämtade oss och schussa hem oss till mor&far runt 4 på natten! Och där låg novis och sov sött bredvid mormor. Dagen efter har vi nog aldrig varit så trötta. Men ingen h-värk för min del. Underbart. Vi var hemma hos päronen hela dan och kolla på kunglia bröloppet heeela dan + åt gått och sov en massa:P Skönt att va hemma hos mammi och pappi. Vi stortrivs där! Och nova med.
Så vi åkte hem på söndan. Drog upp till joel och carro, även sebbe och david var där. Åt tacos,hyrde film och hade riktigt trevligt! :)



Men nu ska ni få höra vad lilla anna ha gjort.. JO! Jag har varit på mitt första träningspass!! Igår. ett friskis pass medel! De var verkligen kul och sjuukt jobbigt! Jag är oacceptabelt otränad! Men det gick bra iaf! Idag vet jag inte om jag sträckt varenda muskel eller om de bara är träningsvärk? haha :P Jaja.. Det var behövligt iaf. Lite stolt faktiskt över att jag ens pallra mig iväg :) En början!

Midsommar står på schemat! Och det har varit fram och tillbaka om hur vi ska göra. Om vi ska till öregrund till joel stuga eller va uppe hos päronen-SJÄLVKLART ska vi vara med våran bäbis. Henne vill man ju inte lämna bort. Hennes första midsommar och allt :)
Jag lämnar inte bort henne mer en över kväll. Vi har tagit ansvaret och blivit föräldrar och då får man anpassa sig efter det med. Hon behöver ju oss dagligen och hon är ju faktiskt bara 3 månader. Liten skrutt! Hon är ju vårt allt och jag klarar inte vara borta från henne mer än ett par timmar. Får ju abstinens för sjutton :D

Men iaf så drar vi upp till ekeby. Storebror och stina och lite annat folk kommer va där så det kommer bli kanon kul tror jag! :D Mat, dricka, nubbevisor, dans och lekar. Men det viktigast. Vi är tillsammans hela FAMILJEN! :D

Nu har nova lessnat BIG TIME! Hon ligger och sparkar på mig!!

Men ha en grymt bra midsommar alla!

Många soliga Kramar från oss!





 

 





15/6 - Ååh neej..!

Igår var vi över till Katarina som fyllde år.. mycket trevligt!! Dom erbjöd sig att hjälpa oss med flytten så det är kanon.. nu har vi rätt många som ska hjälpa till!! :D hur bra som helst.. det behövs verkligen :)

Min super fina älskade dator har blivit helt knäpp.. Skärmen flimrar och vill inte slå av sig ordentligt.. Så vi tog med den till Katarina och hon skulle fixa den.. Hon är ju dataingenjör och är grym på datorer! Behöver vi inte stå för några reparationskostander osv. Skulle även lägga till ett virusprogram. Guld!

          Jag ääälskar verkligen min dator!
Så snygg design och oerhört bra!!  lite skryt ;)
                                          

                                           


Jag och jens brukar prata om hur bra vi har det med att känna så många kontakter så kan fixa så mycket för oss!

Vi har hans far som en ruggit duktig snickare, min pappa har varit elektriker, katarina som fixar allt med våra datorer. Min mamma som hjälper till och ställer upp med precis allt! Och sen lite annat folk som kakelsättare,målare osv.

Det är ju sånna kostnader som kan dra iväg otroligt mycket!! Så vi är otroligt tacksamma för all "gratis hjälp" vi får :)

Ååh neeej...!! för att våran bil sluta funka igår!!
När vi var på väg hem från kalaset stanna bilen.. Mitt i urskogen!! Och vet ni vad det jobbiga var? Min mobil hade inget batteri och jens hade sin hemma.  Vi sa.. hur faan gör vi nu!!? :O  vi hade ju kommit rätt långt men hade oxå långt hem.. Vi såg ett hus in i skogen å vi gick å knacka på.. Ingen hemma! Bara en hund som blev helt galen och skällde hela tiden. Men sen gick vi tillbaka till bilen och en annan bil åkte förbi (den enda)  det var henke, en som jens kände. *pust* vi lånade telefon ringde till göran som kom med bensin. Meen.. den funka inte för de :( Henke fick bogsera oss hem till honom och sedan schussa hem oss. Så vi hade verkligen tur i oturen! Men nu står bilen uppe i Ovanby hos honom. Jens duktiga farbror ska dit å kolla på den. Och förhoppningsvis kan han fixa dem på plats.. Ni ser!!! Där har vi en till bra kontakt! :D hehe. ;)

Måste även skryta lite om min prinsessa som sovit 3 timmar i barnsängen nu!! Och 3 månader blir hon idag oxå!! Och dom säger att efter 3 månader släpper koliken.. tycker det  märks.. tydligt!!
Men humör har hon kan jag säga er... För fy bubblan vad arg hon kan bli om hon inte får som hon vill! :D En bestämd liten dam.. Mhm!! :)

Kraaam på er! <3


13/6 - 10 - Nightmare

Som säkert dom flesta vet blev våran finaste lilla dotter jätte dålig på natten mot tisdagen.
Jag och Jens låg i sängen och nova bredvid i vagnen. Jag tyckte hon började hosta och hulka väldigt konstigt och det lät riktigt illa. Precis när jag skulle sätta mig upp så började hon kastadkräkas. Det bara spruta ut ur hennes lilla munn. Hela vagnen var helt full. Jens tog över bar in henne i badrummet, torka av henne och då kräktes hon ännu mer. Hela han var nerkräkt från topp till tå. Jag tog henne och hände det samma sak men flera gånger om! Hon blev totalt likblek och försvann i medvetandet. Hur mycket panik får man inte då?? Livrädd. Ringer barn akuten och någon utländsk tjej där sa något i stil med att "det kunde vara så" Vänta en kvart så ringer jag upp igen. Klick. Jag var vansinnig!! En kvart?? Hallå.. vad tänker dom med? Mitt barn är i princip helt lelös och bara "flackar" med blicken. Får ingen kontakt. 1 minut vänta vi. Ringde 112 och dom skicka ut ambulans som var här på 20 min och räddningstjänsten var här på 10. Dom kolla på henne och hon var fortfarande lika lelös och det rann fortfarande kräk i munngiporna. Hon fick syrgas och sen kom ambulansen och vi åkte in med blåsljus på.
Jag satt helt knäpp tyst i ambulansen. Bara titta på henne. Lite chockad men ändå trygg att ha kunnig personal vid vår sida!

När vi väl var på akuten undersöktes hon, tog en massa prover och fick socker lösning. Utmattad som hon var gnydde hon lite och blev lite lessen när dom stack henne flera gånger om. Jag var tvungen att gå ut. Jobbigt att se på! Sedan fick vi ett rum på infektion. Isolerad! Nova låg i barnsängen där och jag och jens fick dela på en säng. Gick bra de! SSK där sa att nu ligger ni trångt och bra. Bara att passa på! ;) Hahah.. Ett litet skratt fick man sig iaf mitt i allt elände :) Nova vägrade äta på en 8 timmar. Men vid 7 tiden på morgonen kom hon igång igen att äta! Men fortarande helt slut. La tillbaka henne och hon sov fram till 11 någonting.. Sen piggna hon på sig och blev bara bättre och bättre!

Nu mår hon bra igen och är vääärldens gladaste bebis! Som att vända på en handske. Skrattar och jollrar hela dagarna! =)
Man hinner tänka så mycket när ens nära och kära blir dåliga. Ens hjärta stannar och man vet inte vad man ska ta sig till. Man får sig iaf en tankeställare och man kommer på vad som är viktigast i livet.





Annars har dagarna flytit på! Var och storhandla mat för 1700. Det är ett måste varje månad! Varit hos svärfar och hälsa på och käkat mat. Haft besöka av joel. Mycket trevligt! Sen åkte jag upp till mammi och pappi i fredags och hade det riktigt mysigt. Jens kom senare eftersom han jobba kväll. Sen sov vi där tills igår. Åkte hem på eftermiddagen och styrde ihop en riktigt brak middag till Päronen och Storebror och Stina :)
Middagen bestod av: Fläskfile i ugn med potatisgratäng och Rosépepparsås, Färska Champinioner med fyllning och 
Grekisk sallad till. MUMS! Sen till efterrätt gjorde jag Toscapäron med glass. Allt var mycket uppskattad. Och jag var väldigt nöjd själv :)

Nu kom svärmor och bjöd mig på mat hemma hos Claes vid 5 tiden. Dom ska grilla! wiie..slipper man laga mat idag! ;)

Saknar min älskling som jobbar kväll!
Älskar dig!



Svärmor och nova! :)


7/6 - 10 - Ni gör min dag!

Jag saknar...Min syster! Och min älsklings kille wille! Dom bor ju en bit härifrån, utanför Sthlm! Jag kommer på mig själv då och då att jag är så himla dålig på att höra av mig!! Min syster brukar ringa ibland då och då..så mysigt att prata med henne! Men jag måste seriöst skärpa mig... Jag vet att det inte är något att skylla på.. Men att ha en liten söt Nova tar i princip all tid i världen och hon är ju jordens piggaste bebis som nästan aldrig sover. Gillar att va vaken med mamma ;) Och när hon väl sover pysslar man med andra saker.

Men jag tänker på er jämt och ofta ska jag säga!

Ringde henne idag och då var hon och handlade glass till sina elever som hade varit duktiga i skolan :D
Hon sa att hon saknar oss massor *skönt att höra, då man ju inte ensam* ;)
Vi prata om att jag och jens kanske åker ut till dom i veckan. Hoppas!


Älskade Storasyster! :)



Helgen har varit bra iaf. Riktigt bra! :)

Studentfirande 2 dagar i rad. Både fredag och lördag!

Först firade vi jesper i fredags. Träffade nästan hela släkten på den sidan. Riktigt kul. Och jens fick köra sin pappas Camaro som han längtat efter. Såg så nöjd ut så! :P

Och i lördags var vi till hans kusin och firade honom. Herre jises vad med maaat! Jag bara älskar att åka på kalas. Man får alltid så mycket gottigheter! Och inte behöver man laga mat, diska. osv. Bara sitta med trevligt sällskap och äta gott! I like it ;)

Sen på kvällen åkte vi till hans far och umgicks med honom. Pratade massor om huset och inredning. Mös med nova och kollade på Hajen. haha vilka värdelösa effekter dom hade på den tiden. Såg såå fejk ut! :)

Och sen igår (Söndag) drog vi in till stan Mediamarket. Är det ett skämt eller?? Faaasiken vad stort det är!! Där kan man gå vilse ska jag säga er. Tittade på spis och diskmaskin. Fanns några riktigt snygga!! Men rätt dyra. Men det ska nog gå att ordna :D

Sen tog vi Take away på kina, drog oss ner till stadsparken och mös. Det var ett jäkla pådrag där! Karuseller, marknad och det ena och det andra. Men en riktigt mysig dag med familjen var det och den slutade med fika och nybakad sockerkaka hemma hos svärmor!

Måste bara tillägga att Nova är helt underbar. Varit pigg och glad flera dagar i rad! Börjar koliken släppa tro? :)Alla tycker hon är så fruktansvärt söt! Och vi kan inte annat än att hålla med. Kan titta på henne i timmar. <3

Snart kommer min stora älskling hem. Dags att börja fundera på vad man ska laga för mat..

Kramar



Ni gör min dag!



3/6 - 10 - Fult att luras!

I förra inlägget skrev jag att jag skulle lägga ut bilder på vårat nyköpta hus. Och det hade jag tänkt oxå!! Men blond som man är ibland så hade jag tänkte ta bilderna från sidan där huset låg ute på! Meeen.. bilderna förvinner ju efter det är sålt. Så när jag skulle in och ladda ner bilderna så var det ju såklart borta :/

I´m sorry!

Var tvungen att skriva det för att några frågat om jag inte ska lägga upp bilderna någon gång?? Men jag lovar att jag ska göra det sen när vi flyttat in :)


Över till helgens (som var) bravader och festligheter!

I lördags fyllde först jens kusin jerry 25! Så vi åkte upp till deras mysiga lilla stuga som ligger mot halstavik och firade honom med massa mat och fika. Novis var dock rätt missnöjd hela tiden, väldigt kinkig. Men det gick ändå. Alla var uppe och skutta,vagga henne så vi hjälptes åt.

Sen bar det av hemåt där de stod gäster utanför dörren och väntade:P Förpartaj stod på schema! Det kom en hel del folk. Det var sjuukt kul! Carro hade med sig Asti som vi korkade upp och delade på. Cider och någon grogg blev det med. Ja, vi alla var nog i väldigt bra form! ;) Runt 11 tiden knalla vi ner till baren där Johan och Emil firade sin 20 års dag. Det var riktigt skoj det med! Träffade folk som man inte sätt på evigheter :) Ett och ett annat gammalt groll blev uppklarat. Och jag fick en efterlängtad ursäkt som jag aldrig trodde skulle komma. Thanks man! ;) haha. Tack alla för en grym kväll! :D
Novis var med sin farmor. Tråkigt nog hade hon varit ledsen typ hela tiden. Hon har blivit så oerhört mammig, mer än förut! Hon blir jätte kinkig när vi är borta. Vill helst vara hemma och mysa! Jag hoppas det blir bättre snart. :)

Jens var så duktig och sprang blodomloppet i tisdags!! 1 mil??? :O Han är ju gaalen.. tyckte jag! Det hade varit sjuuukt jobbigt men hade tog sig runt iaf. Duktig min kille! <3

Idag blev jag så arg!! Jens skulle jobba kväll men blev uppringd av sin chef att han skulle få jobba natt. Han sa att han inte kunde, han hade ju t.om tagit ledigt i morgon för att det är student osv. Men hon sa att hon beordra honom! Han var alltså tvungen att jobba inatt! Han hade inget val. Fan så taskigt. Jag förstår ju om det är kris på jobbet. Men varför just han, som hade tagit ledigt och allt! Tungt för han stackarn. Mer pengar blir det ju iaf. Dubbelt betalt. Lite mer fina saker till huset :)

I helgen är min baby leedig! I love it! :) Då ska vi mysa och hitta på en massa kul! :) Studentfirande både fredag och lördag. Hur många som helst som tar studenten! Önskar man kunde hinna med och grattulera alla. Men tyvärr så hinner vi inte. Synd!

Nova ligger i babygungan och sover så nu tänkte jag unna mig ett bad. :)

Ha en underbar helg och till er som tar studenten. Stort Grattis!

Kramar



Från i lördags :)





RSS 2.0