28/3 -10 - 15/3 Kom lilla Nova till världen!

Vår Älskade Lilla Nova
har äntligen kommit ut till oss.
Känslan och Lyckan är obeskrivlig.
Nu är vi en lycklig familj!

15/3 - 2010
04.45
bestämde hon sig för att
kika ut! :)

Jag har verkligen inte varit inne på bloggen på evigheter. 2 veckor ungefär. Sist jag skrev så trodde jag att jag skulle gå över minst 1 vecka till! Jag hade inga direkta "känningar" att något var på g. Men samma (Lördag 13/3)dag som vi var hemma hos föräldrarna så satte värkarna igång vid 22 tiden. Jag trodde det var magknip men så var inte fallet! Jag kommer att återkomma med en förlossningsberättelse.

Tiden efter förlossningen har varit underbar. Man har svårt att förstå att det är ens eget kött och blod som kommit ut till oss. Hon är en riktigt liten sötnos som drar mycket uppmärksamhet till sig :)
När man tittar på henne kan man bli alldeles sentimental och lite gråtfärdig! Tänk att detta lilla underverk har jag och jens skapat. Rätt otroligt ändå :) Våran lilla prinsessa! :)

Vi har haft mycket besök hos oss och så har vi fått enormt mycket kläder och gosisdjur m.m! Vi är så tacksamma över det! Och vi kommer ha mycket användning av det!

Jag har börjat återhämtat mig väldigt bra nu. Jag hade en riktigt jobbig förlossning då det tog 24 timmar att få ut henne. Och jag hade värkar i över 30 timmar.

Efter vi åkt hem från bb mådde jag pyton. Jag var världens lyckligaste men hela min kropp var ett vrak. Jag sprack ingenting, tack och lov för det! Men fick bristningar i nedre delen jag grät varje gång jag skulle kissa. Det blev bara värre och värre. Jag fick bita hårt i en handduk varje gång jag skulle kissa. Och tårarna bara spruta på mig och jag hoppa och trippa runt på tårna och kunde inte sitta på flera dagar. Vi sökte för det flera gånger men fick bara svaret " Det kan vara så".  Till slut gick det inte längre. Jag kunde knappt ta hand om Nova pga av smärtan. Så åter igen ringde vi gynakuten på natten och vi fick komma in. Det visade sig att jag hade en ordentlig urinvägsinfektion. Och det fick jag gå med i flera dagar!!! + försöka ta hand om en nyfödd liten bebis. Utan Jens hjälp hade jag varit körd.

Nu har jag iaf fått antibiotika och jag är en helt ny människa igen med massor av energi i kroppen! Nu kan jag mysa, gosa och pussa på min lilla tjej i evigheter!

Älskar Dig min söta lilla Nova!

Nu i helgen har vi varit hemma hos mina föräldar!
Så underbart att åka dit. Man får så otroligt mycket hjälp och avlastning! Vi har fått sova massor :) Och fina middagar varje dag med förtätter och efterätter. Hon är grym min kära mamma och absolut världens bästa mormor! Hon gör verkligen ALLT för oss och lilla Nova.

Min kära syster med familj har oxå varit hemma i helgen. Verkligen supermysigt! Man har ju världens bästa storasyster. Hon har verkligen god hand med Nova och gjorde to.m manikyr på henne idag. Så duktig så :)

Storebror och Stina kom hem idag och hälsade på. Kul att träffa dom. Det blir inte så ofta. Även dom fick träffa Nova för första gången. Och såklart hade Thomas kameran med sig så det blev en massa massa bilder på Nova. Det gillar vi! :)

Nu ska jag vila en halvtimme. Svärmor kommer förbi och vi ska beställa lite mat från gossens och ta en riktigt lugn söndag kväll:)

Får passa på nu när pluttan sover!

From nu ska jag bli bättre med uppdatering. Att ha en liten bebis kräver enormt mycket tid och man har massor att stå i hela tiden. Sen får man försöka sova när hon sover.

Tack alla ni för alla gratulationer!

Massa Kramar från Mig och Lilla Nova som precis nu vaknat. Så.. I have to go! <3





 


13/3 -10 - Det har blivit väldigt dåligt med uppdatering.. I know!

Idag har vi gått över 6 dagar.. Det är rätt påtagligt. Jag har starka och kraftiga sammandragningar och molande "mensvärk". Nästan varje dag känns det som att något kan vara på gång. Men då avtar allting efter ett tag och hoppet förvsinner.

Jag sover sjukt dåligt eftersom jag måste springa upp och kissa 4 ggr per natt. Och nu finns det ingen bra sov ställning heller. Allt är bökigt och knöligt och jag försöker bädda upp med kuddar. Huua... vilken gnällspik jag är!
Men men.. det får ni tåla!

Både Jens och jag är otåliga. Vi vill ha våran älskade lilla bebis hos oss nu! Vet inte hur många samtal och förfrågningar vi får varje dag om hur det går och om det kommit någon bebis. Vi förstår att folk är nyfikna! Hur kan man låta bli att vara. Många som följt oss på våran "gravidresa". Jag blir oxå nyfiken när andra ska få barn.

Var hos bedömmningsmottagningen förra veckan, hade ctg på mig.. Det visade att jag hade otroliga sammandragningar. Dom frågade om jag hade haft så länge. Och det har jag ju haft ett tag. Men då var dom så intensiva så att om jag hade varit öppen något så hade jag fått åka ner till förlossningen direkt. Men såklart var jag inte de! Har dock fått tabletter att sova. Men vad gör de.. jag får ju ändå inte min lilla bebis :(

Jag har hört och läst om många som gått över 2 veckor.. 17 dagar!! Har en känsla av att jag kommer va en av dom! Min syster gick över 10 dagar och det där går ju lite i generna.

Vi får helt enkelt se det så att den kommer att komma, någongång! Om det så blir att jag blir igångsatt eller inte. Ut ska bebis och vi längtar! :) Men när vet vi inte.

Måste tacka min sötnosar Ida och Sara för en riktigt mysig fredagkväll! Det var verkligen huuur kul som helst att ha dom här! Men dom kan man skratta sig igenom en hel kväll :) Underbart! Jens och david kom oxå lite senare.. Jens hade jobbat och David hade grejat med hans och Idas nya hus. Ett riktigt renoveringsobjekt om jag förstått det rätt. Ska bli kul att se hur det ser ut sen! :)

Idag har jag tagit med ett varmt skönt bad och bara kopplat av. Har promenerat nästan varje dag. Det är skönt i det fina vädret! Men jag blir väldigt trött efter, så jag funderar på att bara försöka "vara". Måste spara min energi till förlossningen och inte köra slut på mig. Min Käre bror ringde mig idag oxå och fråga hur det var, han satt på tåget på väg upp till åre! Dom har hyrt stuga en vecka. åå va mysigt! Han hade hoppats på att han hunnit blivit morbror innan dom åkte men så blev inte fallet. Den kanske kommer i lagom tid tills dom kommer hem ist:)

I morse ringde min kära mor och ville bjuda oss på middag och sen blir det lite lördgasmys framför tv:n till melodifestivalen! Skönt att få komma "hem" lite. Och träffa mina kissebebisar Lexus och Pebban såklart :)

Svärmor ringde oxå och ville bjuda på mat ikväll. Tur att man har så gulliga och snälla föräldrar och svärföräldrar! Det känns riktigt bra och man känner sig lugn att ha dom så nära.

Får se nästa gång jag uppdaterar bloggen och vad som hunnit hända tills dess.

Tack mina kära vänner och familj för ett grymt stöd och peppning!

Och till min älskade sambo som inte vill något annat än att ha våran lilla bebis hos oss nu! Älskar Dig! <3


Skitig spegel och suddig bild men ni ser ju
hur tjock jag är! Jag spricker ju snaart! :)





7/3 - 10 - Beräknad födsel idag!

Ja. Då var dagen med stort D här!

Våran lilla bäbis är beräknad idag - 7 mars 2010!
Så vi har längtat, det kändes som man aldrig skulle ta sig till den här dagen och nu är den här.

Ingen bebis har kommit ut till oss..än! Har haft mina sammandragningar och lite värkar ibland.
Men inte så jätte täta eller starka. Men dom finns! :) Det kan ju fortfarande dröja 2 veckor till. En stor suck! Men ändå så vet vi att 2 veckor är gränsen. Mer får man inte gå över. Och det känns ju lite som en lättnad ändå.

Men självklart hoppas vi att lillälsklingen tittar ut till oss inom dom närmsta dagarna.


I torsdags fick vi fin besök av Malin och michel :)
Fick superfina födelsedagspresenter. En väldigt fin svart klänning och ett par vita tunna benvärmare :)
Taaack gumman!! <3

I fredags mötte jag upp jens vid sjukhuset. Vi var till bedömmningsmottagningen och tog lite prover och gjorde undersökning. Aoooch..!! Allt var och såg bra ut! :)

Sen åkte vi och storhandla, äntligen fick vi det gjort! Eftersom vi var lite lata i onsdags och åt på restaurang ist för att handla ;) haha! Och jag fick mitt efterlängtade smink. Ny mascara, ögonskugga och en rouge! :)

Igår var vi ute och gick i det underbart fina vädret! Jag ville promt gå rätt långt och som alltid fick jag skiiiiiit ont! Det gick bra i början men sen börja det hugga i sidorna och jag fick gå myrsteg. Vi bestämde oss för att svänga förbi jens mormor och morfar och ta en fika. Svärmor kom oxå förbi.

Sen gick vi hem sov en stund. Gick ner till baren och åt mat med Joel, henke, andreas,wille och henke. Mycket trevligt.
Jag beställde en barnpizza. Jag fick inte ens i mig halva :/ bläää. Har blivit så petig i maten. Det tar stopp direkt och jag mår illa. Jobbigt. Sen drog vi upp till joel. Och min sara kom dit! :) Vi snackade lite skit, kolla film och lyssna på musik. Dom drack öl och festa till de. Helt rätt på en lördag! Jag (självklart) sara och jens var dock nyktra. Men hade lika trevligt för de! =) Jag körde på pucko, loka och lite godis ;-)

Längtar till skrutten är ute så man kan börja leva lite normalt igen. Med det menar jag att kroppen blir så gott som "återställd" och man kan äta som man brukar, duscha normalt utan att behöva sitta i badkaret varje gång för att vara rädd för att halka och att sova utan värk och med denna stora mage!

Idag har vi inte gjort mycket. Är en riktigt "tröttisdag" Jag känner mig helt slut. Vi har tittat på Vasaloppet ätit lite lunch och bara slappat. Och så kommer nog dagen att fortsätta..

Men som sagt ingen bebis..än! Håller tummarna att den kommer vilken dag som helst nu!

Kramar




 


3/3 - 10 - Skulle storhandla men hamna på Kina Restaurang ist!

Varför varför varför slutar det inte snöööa?? Gud vad jag tjatar om det. Men det är ju helt värdelöst! Det räcker nu!! Jag förstår att lill-älsklingen inte vill komma ut någongång.. Den har det ju varmt och skönt inne magen. Kommer nog säkert få vänta 2 veckor till då det förhoppningsvis blivit lite varmare.. :P

Men neeej bebis! Kom ut till mamma&pappa nu! Vi och många andra väntar ju på dej, där inne gör du ingen nytta längre.. Du är ju fullgången och allt :)

Idag då så bestämde vi oss för att storhandla i stan och köpa lite smink till mig eftersom jag fick massa pengar och presentkort i present!

Det blev liiiite ändrade planer.. Jag tappade min piercing till läppen så vi fick gå till darkwell och införskaffa en ny
Jag glömde både pengarna och presentkorten hemma. Doooh..!! ><,

Sen blev vi hungriga så vi åt kina-bufé och sushi på east city!! Ååå guuud så gott!
Och nej.. ni som tänker "sushi får man ju inte äta som gravid" Men jag åt dom som de bara var avokado och räka på =)

Vi var sååå mätta efter lunchen och jag hade lite ont och vi började bli trötta. Så både jag och jens var helt otaggade på att storhandla. Så vi strunta i det helt enkelt, åkte hem och bestämde oss för att storhandla och handla lite smink till mig på fredag ist efter jens slutat jobba. hahha.. Vilka stjärnor! :D
Fikat hos svärfar har vi oxå hunnit med.


Och ni som undrar hur lilla jag mår och om det händer något inom bebis-vägen.
Så är det ganska lungt på den fronten.. Har mina sammandragningar och "mensvärk" men inte direkt några kraftiga värkar eller så. Man är mest tung och otymplig. Kissnödig hela tiden. Och bebis är ganska bökig av sig.
Den lägger sig så roligt ibland. Den kan ligga på ena sidan av magen, så på ena sidan kan den nästan vara "platt" och den andra sidan har man en stor klump så magen är helt sne!

Och sen har h*n en så otrolig hicka!!! Den hickar flera gånger om dan och kan hålla på i en halvtimme ungefär om inte längre. Hela magen hoppar. Tycker så synd om den, borde ju vara jätte jobbigt och ha hicka jämt!
Bm sa att om den hickar mycket i magen så brukar dom hicka mycket när dom kommer ut oxå. hehe ^^,

Jag kan säga att den hickar för fullt nu!!! Den dricker väl fostervatten lite för fort kanske..törstig krabat!
Säger som Mats säger till tobbe i en annan del av köping - Drick luuuuungt! :D

Älsklingen jobbat natt, suck! Men det brukar gå bra. Han åker vid åtta och jag kanske lägger mig vid 12. Så jag behöver inte vara vaken själv så länge. Det jobbiga är bara när man har så ont så är det tryggt att ha honom nära. Då kan han hålla om mig och ge mig lite skön massage på ryggen :)

Men fick ett sms från min svärmor Ingela att hon kunde komma och sova på soffan och vara hos mig inatt om jag inte ville vara ensam. Gullig! Det känns tryggt och bra! Tur att man har någon som bor riktigt nära! :) <3

Jag har inte ätit någon riktigt middag eftersom vi åt så mycket till lunch! Men jag köpte med mig suchi hem så jag tänkte försöka peta i mig ett par bitar iaf. Men jag känner mig inte alls hungrig egentligen.. men det gör jag ju aldrig :/

Ha det så bra mina vänner så ska jag försöka hålla er så uppdaterade jag bara kan! Många som vill veta hur det går och om det händer något. Så.. I Keep in touch!

Kramar

 
Tittar man på vänster sida så ser man att magen
sticker upp mycket mer på den sidan! Där gillar
bebben att ligga :)


hihi! Bebis putar ut med lilla rumpan!


RSS 2.0