Underbara Måndag!

Visst är det underbart att leva? Och SÅ mycket lättare när våren är på väg? :)

Självklart har man det jobbigt stundtals, annars vore det konstigt!

Nova. Min Älskling. Hon är inte bara underbar utan underbart söt! Hon ändrar utseende, ser lite mer ut som ett "barn" nu än en bebis. Hon börjar bli så förstådig.. eller inte? ;) Hon vet preciiiis vad hon inte får göra och när hon får ett - Ajja Bajja!! Så gör hon ett iiil tjut och vill att man ska jaga henne.

Här om dagen gick jag och jens upp på övervåning 2 MINUTER... Det är INTE som låter.. ^^
Men iaf.. det blev ovanligt tyst där nere och vi förstod direkt att hon hade något hyss på gång! Jens gick ner, tog upp henne på övervåningen och visa mig jordens nerkladdade unge FULLT med SYLT som hon hade lyckats få tag på! Skratta så jag grina!

 

Och en STOR grej! Iaf för oss. Nova har börjat på dagis!! Hon har faktiskt gått där i snart 2 veckor!! Tänka er.. dagis.. min lilla plutt! Hon är verkligen plutt. Hon är ett år och den näst minsta är lite över 2? SÅ himla gullig när hon knallar runt bland alla ungar.. Hon har redan ätit och sovit där. Nu går hon helt själv på dagis sen 3 dagar tillbaka. Hon bara älskar de!! Inte ett dugg blyg eller ledsen. Ni som känner nova vet ju att hon är helt orädd av sig och inte blyg för någon. Och himla skönt för oss att veta att allt går så bra!
 Sitter just nu och väntar på att få hämta henne kl 14. Då bär det av till Uppsala för storhandling och shopping! ;)

Ledig idag sörrni! Inte helt fel på en måndag?

Denna vecka är min SISTA inskolningvecka!! Gaaah..!! Sen ska jag gå helt själv. Nervös eller vaad? Men ifredags kväll gjorde jag bra ifrån mig.. satt inte en minut, gjorde alla mina 1500 kontroller, drog ett sårdrenage (slang ifrån huvudet) =LÄSKIGT! men det gick bra så nu kan ja de, tappade ut lite hjärnvätska, tog emot en patient från akuten. Och 2 av dom 3 patienterna jag hade tjata på mig heeela kvällen! -Tjejen, du är sjukt snygg! Anna, kom så jag får titta på dig!
Anna - Jag mår så bra när du står framför mig, du är ju bara för söt! Sådär höll kvällen på och personalen drev med mig..Röd som en tomat i ansiktet blev jag oxå.. åå så typiskt! Men lite kul var det ju ;-)


Jag och min underbara IDA styrde ihop en ålandsresa i lördags på 17 personer! Det var sjukt kul må jag säga och anna blev vääligt glad i mössan! Tror jag dom flesta va ;) Flamsig och tramsig! Precis som det ska va. Satans båt att det vingla bara, mådde så jävla illa så jag inte visste vart ja skulle ta vägen..Men med lite mer alkohol i kroppen så lättade det lite. Resan gick på TOK för fort.. det kändes typ - Vad var det som hände?
Bussresan hem var ju vääldigt lugn. Dom har ju numera 2 vakter på bussarna. Så man fick inte dricka någonting alls eller gå och snacka med någon. Jag förstår dom, inte lätt att vara busschaufför med ett gäng fylltrattar som springer runt. Det var ju en kille som åkte av.. 2 ggr! Sen bar det av till FAME med nästan hela gänget! Vi dansade,spelade biljard,snacka gojja och hade det riktigt trevligt!! Hur trötta vi än var så körde vi på och röjde järnet. Bra jobbat folket!! :)


Tack Svärmor&Svärfar för barnvakten!!

Som ni ser rullar livet på i en bra men stabil fart! :)
Är det något speciellt ni undrar över eller vill veta så Fråååga! :D

Fick en fråga om hur många läsare jag har på ett ungefär? Det varierar..

Men om jag skriver ett inlägg så har jag mellan 70-130 läsare på en dag.
Sen kan det ju gå en bra lång tid mellan inläggen med då har jag runt 20-30 nu när jag inget skrivet.

Så det är helt okej!! Ingen superblogg direkt, men kul att det finns en del som är nyfikna över mitt "lilla" liv!

Nej, nu ska jag kolla in tapeter till sovrummet (förslag?), klinka lite på mitt piano,laga lunch och hämta min prinsessa från dagis klockan 14!:) Älskade måndag!




Puss på er & ha en mysig dag!


För 1 år sedan..

Kom våran lilla vackra tös till världen. Citerar några som sa till mig igår: -Tänk att hon pluppa ur för exakt ett år sedan! Just ordet pluppa fick mig att flina. För det var det sista hon gjorde! Vi fick draaa ut henne med sugklocka.

En liten sumering av novas ankomst:

Lördag den 13 mars var en helt vanlig dag, jag var lite sur och tvär över att ingenting hände, inte en endaste liten värk!! Jag hade gått över 6 dagar.. Mycket sammandragningar men inte mer än så. Jag bara väntade och väntade.. tog mina jävla promenader, och varje gång slutade med att jag nästan inte kom hem!
Vi drog upp till mina föräldrar på kvällen.. åt en gudomlig middag, men jag åt knappt något (jag som nästan alltid var hungrig) Satte mig i soffan och kika på melodifestivalen med familjen, men sen vid halv 10 börja ja känna något konstigt, det lixom "ila" till i magen ca var 10:e minut.. jag trodde absolut inte det var värkar utan något annat skumt.. men sen blev det jobbigare, kunde inte sitta stilla. Men jag var helt inställd på att det fortfarande inte var värkar.. för bra för att va sant. Jag smet upp på övervåningen. va där själv en 45 minuter å vanka bara runt och runt.. sa fortfarande ingenting till dom där nere utan höll det för mig själv i ca 2 timmar. Sen kom jens upp och undra vad gjorde eftersom jag bara försvann.. Då slinkte jag ur mig att jag tror jag har värkar..Och sen gick vi ner.. ja sa till mamma och hon tyckte jag värkade lite rastlös och värkade ha ont under kvällen.. hon tjata på mig att ja skulle ringa till förlossningen men ja ville inte..Vi åkte hem och började klocka på nätet i typ 3 timmar. Och då hade jag så jäääävla ont!!! Varje gång en värk kom sprang jag upp ur soffan/sängen och bara yra omkring,grina och skrek. Ville bara spy vilket jag gjorde konstant. Sen ringde vi in å dom bad oss komma in. Tog väskan och stack. Resan dit var den värsta resan i mitt liv. Sitta fastspänd med värkar i 40 minuter?? GAAALET!
Vi kom in, det var tvärfullt. Jag var redan öppen 3 cm, och hade skyhöga värkar. Dom visste vad dom skulle göra med mig eftesom det var tvärfullt på förlossningen. Jag bara grät och grät.. Dom bad mig att gå runt på akis, vilket ja gjorde. Efter 6 jävla timmar fick vi ett rum. Hur kul är det att sitta i väntrummet med vidriga värkar med fullt av folk runt omkring? Så jag var glad att äntligen få ett eget rum. Men jag hade lika ont för det, grina,skrek och svor. Jag hade svin ont fast jag inte hade en värk!! Dom tyckte det var märkligt då men kom då fram till att jag hade värkrubbningar (jag hade lika ont hela tiden fast jag inte hade värkar) Allt var som en enda lång värk ända tills hon kom. Det var HEMSKT! Jag lovar.. det var nog ett helt A4 papper med smärtlindring.. Alltfrån värmepåsar,värkstimulerande,akupunktur,tens-apparat,lustgas, något man stoppa upp i kussimurran och  eda bedövning. 3 gånger stack dom mig. 3!! Jag som inte ens kunde ligga på sidan alls från att va tvungen att ligga stilla på sidan i ca 45 minuter?? Jag vråla och skrek. Dom lyckades INTE! Dom kallade på en neurokirurg som fick komma, och han satt den! Men fick sätta den åt typ fel och den bedövade i 50 minuter!!! Thats it. Sen hade jag lika ont igen. Jag sprang runt över allt och ingenstans. Var helt förstörd. Vatten gick men även tiden gick och ingenting hände.. Bara en djävulsk smärta. Jens försökte hålla mig lugn men det funka inte alls. Dom försökte få i mig lite mat och dricka men det var omöjligt, mådde sjukt illa och var verkligen inte så sugen på att få i mig något överhuvud taget då. Barnmorskorna var hos mig hela tiden,lämnade mig inte en minut. Ganska logiskt så galen som jag var och jag skulle bara springa fram till nödlarm knappen hela tiden..  Hahaha xD
Jag böna och bad att dom skulle ta kejsarsnitt. För jag PALLA inte mera!!! Jens försökte göra allt han kunde men inget dög, smärtan var i princip outhärlig och jag trodde fan jag skulle dö.. :P
Hela söndagen gick.. Och runt 22.30 sa jens att han var tvungen att gå ut en stund.. Det blev totalt kaos i mitt huvud då men han sa att han var tvungen att gå ut en stund och skulle komma tillbaka om 5 min. Det gjorde han. Då berätta han att ringt min mamma och bett henne komma in. Han behövde lite avlastning stackarn, såklart jobbigt för honom oxå då jag haft så himla ont hela tiden och han var nära att bryta ihop flera gånger. Mamma kom 23.45. När hon kom härja jag nog som värst. Hon kom fram och pussa,krama och omfamna mig hela tiden. Släppte mig inte. Jag var så glad över att mamma var där. Jag hade dock himla svårt att utrycka mig eftersom jag hade lustgasen upptryckt i nyllet hela tiden och vägra släppa den rackarn ;) Personalen och mamma fick nästan sliita loss den från mina händer. Hade haft den flera timmar och jag blev ju lite lustig av den och var tvungen att andas lite på egen hand. Dom bråtta ner mig på toan för att det skulle trycka på lite neråt. Det var det värsta av allt. Fick panik!! Jag utbrast flera gånger.. Är ni dumma i huvudet?? Släpp mej!!! Och när dom släppte mig for jag iväg, med droppställning efter mig utan att ens bry mig att jag var tvungen att hålla i den. Sen gjorde dom koll igen för att kolla hur mkt öppen jag var. Och då sa dom - Anna, du är öppen 10 nu, det är dags att föda!! Aldrig sa jag!!! Jag kan inte föda nu!! Joo nu är det dags. Vi går och hämtar jens nu (Han låg ut och vila) Neeej utbrast jag. Låt han sova!!! Han är trött... Vad var inte jag då? ;-) Men han vill nog vara med när hans barn föds. Nej, låt han va!! 10 minuter senare gick dom ut till jens som precis hade somnat till - Nu får du vakna. Det är dags att bli pappa! Jätte glad blev han och sprang in till f-rummet. Hur lång tid tog det sen då? 2 timmar.
Dags för första krystningen.. Jag tog i som en galning..jens sa att ådrorna på bröstet stod rätt ut!! Efter blev jag alldeles till mig.. Det händer ju iiiiiiiiingenting!!!!! Efter första krystningen lixom ;-) Dom vände och vred på mig.. Fick stå på alla 4:a,  på sidan jaa.. alla ställningar man kan tänka sig! Jag var galen och hade så innåt helvette ont. Jag sa till dom efter 1:a timmen av krystande att snälla, gör kejsarsnitt.. NUUU!! Jag orkar inte mer. Men det ville dom inte, jag fick fortsätta kämpa. Sen börja dom prata lite över huvudet på mig vilket ja INTE gilla! Dom prata ev om kejsarsnitt. Ta det sa jag!!!Jag tjata även om sugklocka..mej nej.. varför inte lixom??? Sen kalla dom på doktorn, jag blev överlycklig. Äntligen en riktigt doktor!! Och jag gillade henne skarpt. Hon kom fram till mig och kolla mig rätt i ögonen. Och jag böna och bad som en liten hundvalp. Snälla, hjälp mig. Jag har iiinga krafter kvar. Jag orkar inte krysta mer. Barnmorskorna lyssna inte direkt på mig. Jag hade ju hållt på sen lördagen till måndag morgon. Sen sa jag snällt medans tårarna sprutade ur mina ögon. Kan du åtminstonde ta sugklocka? Jag ber dig!! Och då.. äntligen!!! Såklart vi tar sugklocka sa hon!!! Barnmorskorna kollade snätt och ville inte att hon skulle ta det. Fortfarande sne på att dom vägrade ta det. Fattar inte varför?
Doktorn tog fram den "mildaste" sugklockan. Jens sa att det sog sjukt brutalt ut. Hon bände och vred, tog i för kung och fosterland! Varje gång jag fick en värk drog hon och äntligen kände jag hur nova kom mer och mer framåt. Hon tog sen bort den och sa. KOM IGEN NU ANNA!!!! Nu fixar du det här utan sugklocka.. Du kan krysta själv nu! Och jag tog i och krysta och tog i.  Och jag lovar..mamma tog i MINST lika mycket som jag gjorde ;) och
VIPS! så kom hon ätnligen till världen.
.

Vår fina nova. Jag var sååå slut. Knappt glad, och eftervärkar hade jag med. Dom la upp henne på mitt bröst men jag sa åt dom att ta henne för jag orkade inte hålla henne. Jag skakade och hade ont. Trodde jag skulle tappa henne. Jens fick ta av sig till bar överkropp och sitta med henne. Mig ville dom kasta in i duschen. Jag var helt nerkladdad med blod och allt annat snuskigt. Jag vinlga fram.. Så dom fick hjälpa mig att duscha. Sen bad dom mig att amma efter. Dom la henne på mig igen. Jag var självklart lycklig men så fort dom la upp henne på mig somna jag och dom fick peta  på mig för att vakna. Kul mamma! ;) Jag var inte i mitt sinnesfulla bruk och hade fortfarande MEGA ont. Vi sköt ihop våra sängar och där låg vi på förlossningen med vår nyfödda bebis. Vi somna på stubben alla 3. 1 timme senare blev ja akut kissnödig och for upp.. När ja kom ut från toan fick jag se Jens och Nova ligga tätt tätt sovandes intill varandra. Då slog det mig.. Jag är mamma nu!! Det här är min familj, det finaste som finns. Blev såå blödig! Jag hade ju knappt orkat titta på henne innan. Så jag la mig bredvid och omfamna min familj. Jag var SÅ lycklig. Den 15 mars 04.45 - ett minne för livet. Och jädrans vad jag fick kämpa, men det var det värt!

Ett år har redan gått och hon är vår lilla guldklimp som glatt förgyller våra dagar från morgon till kväll!
Att få barn är obeskrivligt, man har mycket mer att leva för! Det bästa som hänt mig.

När hon kom spelades "Can you feel the love tonight" med lejonkungen. Vackert! 

Jag återkommer i morgon om novas kalas, hur veckan har varit m.m
Orkar inte skriva mera efter detta långa inlägg.

Puss på er!





Älskar Dig min fina unge!


Bilder och lite uppdatering


Jag och min babe :)

På 20-års kalas hos Timmy

Nova med sin morbror och "moster" :)

Jag & Malin i lördgas -spelkväll!

Ååh.. sötaste tjejen!

Jag och Sara!



Nova med sin söta syssling Liv!



Eftersom jag blivit så dålig på att lägga upp bilder (och ta bilder) vilket är hemskt!! Blivit dålig på att ta på nova oxå. Måste börja knäppa mera. Så jag har lagt upp lite här om vad som hänt,händer och sker i vårt lilla liv.


Inskolingen på NIMA går jätte bra, det är så himla kul!!! Och kollegorna är helt underbara..Mycket ungdommar och mycket pojkar jobbar där med vilket jag absolut inte är van vid. Kul med variation! :)
Igår tog jag mina första agraffer (stygn som sitter fast i magen, ser som som häftstift i en häftpistol), och idag fick jag sätta sondmatningen själv.. Ja, jag suger åt mig som en svamp! Trodde aldrig jag skulle lära mig så mycket!

Vi har mycket att stå i. Mitt egna kött och blod fyller ju 1 år!!! Galet! Så vi ska slå till med 1 års kalas på lördag.. lutar mot en 30 pers? Så det ska lagas mat och bakas tårta. Handla alla tillbehör. Presenter köpte vi idag. Och i morgon ska vi kränga våran divansoffa! Tragiskt men sant, jag (vi) vill ha ett helt annat stuk och stil i vardags rummet. Så nu kollar vi på soffor för fulla muggar och nytt soffbord! och ny tv bänk.. så dyyyrt bara! 8000 för tv bänken, ca 8000 för sofforna och 2000 för tvbord. Så vi får nog nöjja oss med soffor och tv bord. Kommer bli så snyggt! :)

Och så vill ja bli BLOND igen! Yees.. tack för den här tiden (bruna håret) men nu vill jag bli mig själv igen! Så jag ska börja slinga i flera omgångar hos frissören tror jag så det blir rätt gjort. Måste ringa henne i morgon.

Vad mer?

JO! På fredag har jag blivit tillfrågad attt gå på Afterwork på flurran på fredag! Skulle ju faktiskt va himla kul då jag aldrig varit på afw och få lära känna kollegorna bättre utanför jobbet! Så jag tror jag ska gå,bara det att jag har 1000 saker att fixa inför lördagens kalas så det kommer bli lite stressigt och det är sjukt tålig tajming. But what 2 do! Får försöka lägga upp det bra eller nått..

På söndag ville henke åka och bada i fyrishov. Sounds fun! :):) Så vi blir nog ett gäng som åker och ryar i bassängerna ;) SÅ kom om ni vill!!! :D

När ska jag varva ner då? typ aldrig... Jag jobbar och sliter,åker hit och dit och en massa händer just nu. Lite sömn blir det men thats life! Jag gillar när det händer saker och så har jag alltid varit. Jag mår dåligt när jag bara sitter hemma och glor, visst man har nova och henne har man ALDRIG en lugn stund med ;)

I morgon jobbar ja kväll, Får lite sovmorgon iaf, börjar halv 2!
Ska springa ner till Cattis blommor och få recept på pajer hon gjorde när vi var där på födelsedagsfest. Himla goda. Får förska göra lika goda, kan bli tufft! ;)

Ursäkta mina lååånga uppdateringar, har hört att några gillar när dom har lite kvällsläsning att läsa om kvällarna ;)

Och jag gillar att skriva av mig när jag väl bloggar så det blir det lätt långt eftersom jag bloggar så sällan nu!

NU! Film med den finaste kille jag vet! :)


Det går bra nu.. jävligt bra!! :)

Herregud vad dagarna rusar fram. Jag vet knappt vilken dag det är längre! Eller joo.. det är torsdag och jag är nu ledig 3 dar!! wihoo! :)

Jag har nog en hel del att skriva om vad som hänt i mitt lilla liv..

Nu har jag börjat mitt nya jobb!!! And.. I looooove it! Dom 2 första dagarna var roliga men tuffa, det var så mycket nytt å nya intryck och MASSA nya arbetsuppgifter som jag aldrig stött på i mitt liv. Dom 2 dagarna tänkte jag.. jag kommer aldrig kunna jobba här.. det är för svårt!  När jag kom hem var jag helt färdig, uppe i varv. sprängande huvudvärk och helt jälva slut. I tisdags var jag så stressad så jag gick och la mig i sängen runt sex för att vila, jag somna till innan 8 å jens lova att väcka mig sen, men han tyckte jag behövde sova och bara få vila ut. Så jag vakna halv 8 dagen efter, tröck i mig vitaminer och en redbull och sen var jag fit for fight för kvälls jobb igen! Och nu går det så himla braa!! Jag är så sjukt stolt över mig själv. Idag gick jag nästan självmant! Min handledare kör hårt med mig kan jag lova! Men det är skiit bra.. det är då jag lär mig!

Jag har lärt mig att:
Skriva in en patient, sätta ekg, lärt mig mycket om v-drän och olika lägen, skriva journaler, dra kateter, ta bort suturer (stygn) ha koll på icp, lämna prover, följa med patient till röntgen, lärt mig och hantera  syrgaser, ta prover och ja.. listan kan bli lång.. På BARA 4 dagar!! Så himla braa =) Sen när kväll personalen kom sa min handlare nu får du raportera allt till ssk och uskorna! Gaah.. blev galet nervös! Ska ja komma ihåg alla patienter och operationer i huvudet.. And i did!

Och det låter ungefär såhär: (påhittade nr)

3:1 - ny opad (opererad) sen 12.. kontroll varje kvart i 2 timmar, sen varje halv timme, 30 graders ryggläge, sen vilken operation personen gjort, hans tillstånd, vilka prover som ska tas

och

3:2 Kom in igår natt akut, misstänkt *piiiiip*, gjort MRT och visa inget, fick åka hem blev sämre å kom tillbaka för en CRT som visa en eventuellt *piiiip*, kom hit, fastar, kontroller varje timme..

osv... och jag fattar t.om vad jag pratar om.. det gjorde jag i måndags!! Dessa latinska sjukhusord är inte lätta att förstå sig på. Men nu börjar de lossna, men jag har mer att lära! Så det ser jag fram emot! :)
Fick mkt beröm att personalen och det värmer såå mycket! :)

Igår kväll sprang jag å en sjuksköterska runt och lekte med bladdern (en apparat som kollqr hur mycket urin man har i blåsan) så fort hon blev kissnödig sa hon.. Bladdra miig!! Så himla skön ;)

I måndags.. my birthday! Efter första dagen på nya jobbet åkte jag hem till mina underbara päron som lagat världens godaste mat! Min underbara familj var hemma, Både min syster,syster son, bror och fästmö och andra vänner :) Mina päron bad mig komma in i ett rum och där stod en jätte fint el piano/synth.. Blev så jävla glad, ni som inte vet är min dolda talang att spela piano, har tappat mkt nu dock men spela mycket när jag var mindre! Men nu vill jag ta upp det igen,, Men har inte haft råd att köpa mig ett sådant då det är aaalldeles för dyrt! :)
SÅ jag blev suuper glad! Och pengar och en del spel av min syster som är skiiit roliga. Både snusk spel och Kranium! Ska testas på lördag då ja ska bjuda hit tjejerna ;)

Förra fredan tog min älskade med mig på ett "hemlig kväll"
Han bjöd ut mig till Kött,Kök och Bar! har hört såå mkt om det ställe och det lever verkligen upp till mina förväntningar. Helt jävla underbart GOTT!! Dyrt som satan men det var helt klart värt de, blev ju bjuden! ;)
Sen när vi åt tog han fram en ring, å inte vilken ring som helst... EN GULDRING! Haha..å nej ingen förlåvning. men en superfin ring med en pärla i mitt, får lägga upp en bild sen. Ett bildregn helt enkelt då jag inte lagt upp bilder på ett tag!

Älskar Dig min fina Jens!

Snart blir vi arbetskamrater. Jobbar bara 1 avdelning mellan och kommer ha samma patienter. Alla patineter vi får hamnar på hans avdelning sen! mihihihi :) Får vi luncha! :D <3

I morgon ska jag ha tjejkväll.. igen!! Både fredag å lördag! Men i morgon ska jag mamma och stina till bowlaget och bowla (såklart!) och sen ut och äta på resturang och ta en eller 2 drinkar. Myyys! Jens och pappa får hålla låda hemma med nova.

Kommer bli en grym helg!

Jag bara älskar livet just nu! :)

Puss på er!! <3

 

 

 


RSS 2.0