Night work

Dags för nattjobb, jobbar en hel del nätter nu men jag tycker det funkar bra. Det är dom 2 sista timmarna som är kämpiga! Men faan så skönt det är när man kommer hem och slänger sig i sängen, sådär jätte trött! Och man vet att dom flesta börjar sitt arbetspass då.

Nova var på dagis idag och när hon kom hem var hon tvär trött! Hon har jätte svårt att sova på dagis och gör det väldigt sällan. Svårt att komma till ro och varva ner? Även hemma vilar hon nästan aldrig fast vi försöker lägga henne efter lunchen.

Hon HATAR att sova, får typ panik bara man säger - Nu ska vi läsa bok och gå och sova! Man försöker med allt! Men inget funkar.
Hon är världens trottsigaste barn. Enligt oss ;) Och vi säger ofta. Ska barn vara såhär, är det här bra för henne?

Man blir ju orolig för hennes del då hon har svårt att komma till ro.
Som idag. Hon kom hem från dagis och var rätt gnällig, hon börja springa med badrumshanduken och vifta med den och sa man ifrån snällt att hänga tillbaka den blev hon sur, sen skulle hon klättra upp vid handfatet och blöta ner allt inklusive sig själv. Jag sa ifrån och då gick hon till jens i soffan och hade ner allt pussel på golvet. Bara för ATT! Sen vid matbordet var det kaos, hon ville att jag skulle mata och hon skulle sitta i knät. MATA har jag inte gjort på huur länge? Och efter ett par matskedar sa jag åt henne att hon var ju stor tjej och kan äta själv. Nej då blev det liv igen och krokodiltårarna spruta! Jag vet inte vad jag gör för fel??

Vissa dagar går bättre men ofta är det bara tvärt emot på allt! Vi kan vara helt slut efter en dag med vår skatt. Jag ASKYR att bråka med henne och bara säga ifrån. Det spelar ingen roll hur mycket man leker eller är ute med henne.
Det är SÅ frustrerande att inte veta vad som är fel eller vad hon egentligen vill? Någon som har erfarenhet av detta?
För när hon inte är såhär vrong är hon så himla söt! Hon vet när jag har ont i huvudet och frågar jämt. Ont huuvet mamma? Ååh, stackars mamma. Bååsa?

Jag älskar när hon är så! Jag blir alldeles varm. Men ofta är mycket fel.. Jag känner mig väldigt otillräcklig.

Hon snubblade lite på golvet efter maten, och bara det var väldigt jobbigt för henne. Jag tog upp henne och trösta, vagga lite och vips somna hon på 2 sekunder i min famn. Så jens la henne för natten men tydligen vakna hon igen vid 10 och vägra sova.

Ja det är inte lätt att vara småbarnförälder. Speciellt när mycket energi går åt till onödigt små tjaffs.

Min älskade Nova <3

Nu jobbar jag 2 dagar till sen blir jag lång ledig!! Faktiskt ledig 3 helger på rad nu. Weey!

Ser jag fram emot såå mycket!

Förra veckan fick jag en akut tandläkar tid då min käke hoppar ur led titt som tätt. Klockan var halv 10 och 10 fick jag tid! Jag tog den direkt men insåg sen att jag kunde ju inte ha nova med mig! Min snälla granne Ida fick rycka in. Hon skulle till öppna förskolan med sina 2 barn så jag slängde på nova kläder och fixa mig själv. Gick med Ida och barnen till ö-förskolan, lämnade nova och sprang till tandläkarn. Dommen blev att jag blev remiterad vidare till käkspecialist och sen hade jag 4 stora visdomständer på G. Jippe! Så läkaren skicka akut remiss så nu väntar jag bara på att dom ska höra av sig på käk/bett/tandspecialisten. Har aldrig haft problem med tänderna, aldrig ett hål! Och så kommer det här..

Efter besöket sprang jag tillbaka till ö-förskolan och där hade ida gett barnen lunch och dom hade lekt kurragömma. Tack kära granne för hjälpen!

Helgen som var jobbade jag men vi hann med en hel del iaf. I lördags efter jobbet stack vi på barnloppis i fyrispark och hitta jätte fina grejer till Nova! Kläder, leksaker böcker och cd skivor. Sen var vi hos mina föräldrar med min bror och hans Stina. Vi fick god, mat, efterätt och himla mycket familjemys. Zeke fick följa med hann med;)
I söndags mös vi hemma efter jobbet. Räkor, snittar med en röra på räkor, ägg cremefraicje,citron och annat gott, vitlöksbröd avokado osv. Mmmmm så gott det var! Älskar skaldjur.

Tyvärr var nova svårsövd som vanligt och det tog typ 2 timmar att lägga henne. Hon ligger och pillar på en, ställer sig i sängen och ja.. allt man inte ska göra när man ska sova.

På fredag ska jag luncha med Linda, mys! Sen får vi se vad helgen bjuder på. Jag ville göra något kuligt men jens tycker vi ska vara hemma och ha det mysigt ist. Och det är verkligen inte fel det heller. Det skulle vara mysigt att gå på bio dock, med middag och allt där till.

Jag skulle behöva vara lång ledig ett tag, typ 1 vecka! Och bara få vara hemma med familjen. Det är ofta jag jobbar kvällar och nätter. Och då ses vi knappt nått. Vår kvällar ihop är typ heliga ;) Vi hjälps åt med allt. Med nova, med maten med städning och ja allt.Så skönt när det flyter på.. Jag säger bara FY för att vara ensamstående med barn. Vi hinner knappt med som det är.. Ni ska ha cred som orkar! :)

Kramar<3




Pain!

Har sån jävla smärta i magen!
Har satt in en hormonspiral idag, fy fan säger jag bara. Gjorde så inne vassen ont och var helt yr efter.

Roligaste idag: Barnmorskan fråga massor av frågor och sen sa hon:

Har du haft sex inom den närmsta veckan.. (Hatar sånna frågor)
- ja...
-Med??
Tänkte va sjutton har med det att göra?
-Ja med min sambo.

Då skratta hon nästan på sig och sa - ja menar MED vilket preventivmedel ni använde då!!
-Med vem har jag ju fan inget med att göra!;)

Jag skratta så jag dog!
Så himla skön barnmorska!!
Sen prata hon om svamp plockning och annat "kul" för att avleda min smärta!

Men det gick fan inte. Sitter med värsta tänkbara smärtan nu och kräks lite i mellan åt. Nice!;)

Trots det bjöd Jens mig på baren. Filé mingon. Mmm!! Sen köpte vi massa godis. Så nu blir det myspys och gottgott i soffan framför en film!
(Hoppas jag får behålla det)

Tror jag ska klaga lite mer så kanske man får lite massage ikväll.

Livet rullar på annars. Fullt schå för det mesta. Jobbar, umgås för det mesta med familjen så fort vi kan och finns tid! Sen träffar lite vänner.

Hade min gamla barndomsvän Steffi här med sin lilla prins Kevin! Prata om
allt som hade med barn att göra och allt tokeri vi hittade på förr! Mycket trevligt!

Linda har varit här ett par svängar och haft lite vin kvällar med roliga förfester!
Himla kul att vi börjat hänga igen. På fredag ska vi luncha! :)

Ledig 3 dagar nu. Vad göra??

Wille har fyllt 4 så vi var till Järna på kalas. Älskar att få vara med familj och släkt! Får kramas massor med päronen och syskonen. Får abstinens när man är utan dom! <3

Nova har haft både hög feber ( för 3 dagar sen)
och (magsjuk?)
Kom hem igår kväll vid halv elva från jobbet, där stod Nova och grät och Jens torka spyor. Men det var bara en sväng sen har det varit lugnt.
Hon pratar så himla bra nu.
Hon går till toaletten, hoppar upp skriker GÅÅ UUT, STÄNG DÖRREN!
Störtskön;)

Trilla ur sängen gjorde hon härom natten, en himla duns. Liten <3

Nu sitter vi i soffan, Nova vägrar sova. Vill bara sitta i famnen och mysa. Och visst får hon det! Vi är ju lediga i morgon!:)

Sen blir filmtajm med hjärtat. ÄLSKAR att få vara tillsammans på kvällarna. Man är ju inte alltid bortskämd med det.

Ha det gott!

Puss&Kram


RSS 2.0