29/4 - Tummen upp & Tummen ner


Tummen ner för Novas kolik som vi trodde hade blivit bättre men ICKE! Stackars liten har såå ont i magen och hon bara tjuuuter rakt ut när hon får sina magknip. Man ser verkligen hur ont hon har! Jag har provat att vara utan mjölk, kolsyrat och stark mat. Vi har haft minifom och sempersdroppar. Hon släpper tom tutten ibland för att gnälla. Och det brukar hon aldrig göra! Hon är mer mammig än förut. Och jag måste vagga, dansa och röra på mig jämt för att hon ska bli lugn. Lillskruttan <3
Och så klart tycker jens det är jobbigt eftersom han kan inget göra. Men när hon väl är lugn så är hon så go och glad! Skrattar jätte mycket och ligger på mage och tittar.

Så igår ringde vi en akupunktör i uppsala! Nu jäklar vill ja få bukt med hennes onda mage! Skär ju i hjärtat att se henne ha så ont.  Jag har läst MASSOR på internet och hört av andra att akupunktur ska vara jätte effektivt och för dom flesta har har koliken försvunnit på deras bebisar. Så varför inte prova? TÄNK OM?? åå så skönt!
-"Så håll tummarna"- :)

Tummen upp för:

Våran ett års dag i lördags som var tok mysig! Och maten var underbar. Vi satt utomhus vid Tzatziki och åt :) Lite kyligt men satt inlindad i filtar och hade infravärme ovanför sig. Vi satt och mös och prata massor och kom fram till att vårat förhållande är väldigt stabilt och allt känns toppen! iiiih :)

Novas grejer kom i fredags. Åå guud så sött allting var! Beställde 3 par söta tossor. Lite badgrejer. Mjuka skallror. en rosa bommullsfilt med nallar på och sen fick jag lite annat gratis. Får lägga och bild och visa sen :)

Våran bilder som jag framkallade har nu kommit. Så nu ska mamma&pappa "svärföräldrar"farmor och jens mormor& morfar få bilder på lilla Nova. Det är väldigt efterförfrågat!  Klart dom ska få bilder på barnbarnet/barnbarnsbarn =P

I Måndags var Emma med sin lilla Ida här på besök. Det var så grymt kul! Min rara lilla emma som jag umgicks med jääämt när vi var små. Vi skrattade och hade skit kul! Promenerade runt  i alunda och gick sen och käka på baren med våra små :) Ida var såå söt! När nova låg i babysittern och skrek gick ida fram och började gunga och då tystna Nova. Sen fick hon lite fina klappar på huvudet. Så söt och snäll tjej! Ida är bara 1 år och 4 månader :)

I Tisdags åkte jag och Ida (en annan ida) till stan! Och såklart var Nova plutt oxå med. De började med att Nova gallskrek hela tiden på bussen. Hur jobbigt är inte det för en mamma? :( Men jag tog upp henne och började vagga och då tysta hon. Sköööönt! Hon var väldigt gnällig hela tiden men det gick bra ändå. Ida var så duktig och gick med henne ibland och vagga så jag kunde titta lite oxå! Vi fick lite shoppat ändå :D Båda köpte skor! Även sminksaker och handväska. Sen käka vi goood pasta och prata massor. Hon är så go och helt underbart snäll Ida!

Sen igår var jens ledig så vi tog en promenad till hans far och fick mat. Och han busade hej vilt med Nova.

Vi har kommit fram till att hon gillar "gamla gubbar" hahaha.. nä då. Men hon skrattar jämt när hon får se hennes morfar och farfar :)

Idag ska jag upp till mina föräldrar i Ekeby. Jens jobbar kväll så pappa kommer och hämtar mig och mamma! Heeeela familjen kommer hem idag och moster och kusin sara! Så fullt hus kommer det bli. *åå längtar*

I morgon vankas det Valborg! På dagen får vi se vad som händer. Blir nog kvar hemma eller om vi tar en tripp till stan. Beror alldeles på Nova hur hon är. Tänkte ev be om lite barnvakt på dagen så jag kunde åka in med lite vänner! Men som sagt, det beror alldeles på! Det spelar ingen roll. Jag har ju min underbara familj hemma. Lika bra de :) Sen på kvällen har vi våran 50-åriga tradition! Vi har en stor brasa hemma hos oss med heeela tjocka släkten på mammas sida! Blir ca 50 stycken. Alltid lika kul. Varje år säger vi. Undrar vem som blir "fullast" i år? Alltid någon som blir extra packad och får en historia bakom sig ;-) Förra året var det nog min käre far. Men jens tror det var min bror. Pappa var alltid lika glad och rolig och sjöng "Treee perversa myror" eeh.. ok! Jens var jäävligt slirig han med och han och pappa skulle hålla om varandra och det är ju inte så lyckat med med 2 fyllskallar haha! Jag var inte i nyktraste laget jag heller. Men i år tror jag att Jens kammar hem titeln "fyllskalle" hahaah. Återstår att se ;-)
Själv ammar jag så jag får hålla mig till alkohol fritt! Och någon måste ju ta hand om bäbis! :)

Hoppas ni får ett lyckat Valborg och var rädda om er!

Kramar från Mig och Nova




                                                                 Valborg 2009






 


23/4 - 10 - Happy Happy!

Jag är verkligen lycklig lottad. Visst finns det så mycket mer man skulle kunna tänka sig men just nu behöver jag ingenting mer. Jag är glad över det jag har :)

Jag skrev på facebook att jag var lycklig över vad som händer och sker + att ha en sån underbar familj. Fick kommentarer både på face, msn och mess där vissa undra vad det var som hade häänt?

Men det är ingenting speciellt egentligen, eller jo lite ;) 

1. Både jag och jens fick rätt bra i kassan den här månaden. Det gillas skarpt!! Kan man unna sig lite saker för en gång skull :D

2. Jag har beställt en massa söta saker till Nova från nätet..borde komma när som helst!! + framkallat bilder på nätet. GRATIS :D Borde oxå komma snart.

3.Jag var till frissan igår.. helt själv!! utan bebis :) Skönt å få bli lite ompysslad. Men var ju lite på "spänn" hur det gick för jens å ta hand om nova så jag var ju tvungen att ringa och kolla läget. Jens skulle besikta hans morfars bil och då fick nova följa med. Hon sov hela tiden, ända till hon kom hem till mamma igen :D SÅ det gick kanon! Och jag blev jätte nöjd med håret, äntligen är utväxten borta! :D

4. Fick en inbjudan från en kompis som ska ha dop+vigsel på samma gång! Så i sommar ska man på de, guud va mysigt! Bröllop är ju bara för fiiint, och jag bölar varje gång! ><,

5.  Jag och jens firar ett år i morgon!!! Wohooo :) tänk att ett år har gått?? Och vi har redan en bebbe på snart 6 veckor. hihi! Men vi träffades ju fakitskt långt innan, fast vi inte var tillsammans då. Vi var väldigt bra "kompisar" då kanske man kan säga som utvecklades till något helt annat..KÄRLEK! hahaha :D
Så i morgon ska vi in till stan och äta på fiiiin resturang och mysa. Bara han och jag! Nova ska vara hos mormor&morfar under tiden.

6. Jag har så otroligt fina vänner, familj och "svärfamilj" kan man säga så? haha.. Ni förstår nog vad jag menar :)Jag skulle aldrig kunna drömma om något bättre.

7. Våren är häääär! (Igen) efter 2 dagar med regn, snö och slask!

Så för alla ni som trodde att det hade hänt någonting speciellt så är det allt det där som gör mig lycklig :)

Nu ringde pappa min och ville komma hit och ta en promenad med oss. Mysigt :) Så det är bara att slänga i sig lite frukost och göra i ordning törnrosa. Jens har jobbat natt så han får sova vidare. Sen ska vi in till lite stan senare och shoppa lite. Underbara dag + helg!

Massa Kramar från oss!






19/4 -10 - Våren är här!

                                             

Hur underbart är inte det? Det känns som om alla har vaknat upp ur koma! Helt plötsligt ser man folk överallt som är ute och promenerar,grillar och rensar i rabatterna :) När det var vinter så var det inte en käft ute. Allt var så mörkt och dystert. Det verkade inte som att någon hade riktigt med energi eller var riktigt glad. Vinterdeprition tror jag att (nästan) alla drabbas av. Inte alla men många. Inte så konstigt med den här extremt lååånga och kalla vintern som vi har haft och det är mörkt ute förjämnan.

Nu känns det som att alla bekymmer blåst bort :)

Våran lilla prinsessa har blivit lite bättre från koliken. Eller så är det jag/vi som hanterar de bättre nu och inte blir lika "uppjagade" när hon skriker. Jag tror hon känner av det oxå att vi blivit lite lugnare. Oftast så blír hon lugn när vi tar upp henne och vaggar henne. Men jag längtar tills då hon får ro att ligga själv. tex i babygungan, barnvagnen och kanske tom sova själv i insatsen eller sängen. Guuud så underbart det kommer bli. Jag har absolut inget emot att gå å bära på och vagga min lilla skrutta. Men efter en hel dag i famnen så är man rätt trött i armarna ;-) Det är skönt när jens är ledig så man kan få lite avlastning :) Han jobbar väääldigt mycket. Men det blir ju pengar iaf!

I torsdags var vi och vägde och mätte Nova hos bvc. eeeh... vet ni hur mycket hon vägde?? 4470! :O Ungen har gått upp ett halv kilo på en vecka. haha. Ja, egentligen är det inte så konstigt så som hon äter. Men hon är så söööt. Jag vet inte huur många gånger vi säger det på en dag!?  "Hon är ju bara så himla söt" hihi.

Mycket promenader har det blivit. Har gått 1 timme nästan varje dag. När vädret har tillåtit vill säga! Man känner sig fortarande rätt "trött" i kroppen. Jens fråga om jag ville börja springa med honom. Klart jag vill! Men jag tror allvarligt inte jag orkar. Promenader går ju bra men springa... njaa..tror inte jag skulle orka. det har ju bara gått 4 veckor efter förlossningen. 

Tyvärr så tror jag inte det blir Beach 2010 för min del. Jag har nästan gått ner alla kilona men har mycket annat "överflöd" som måste bort. Löst skinn kanske man kan kalla de.. hahaha! Men men. jag försöker inte deppa så mycket för det, jag har ju faktiskt varit gravid i 9 månader och förlöst en liten bebis. Vad borde jag väntat mig? En fin kropp dirket, njee.. det kommer ta sin tid. Bara att acceptera helt enkelt :)

Jag har ju min sambo som accepterar och tycker jag är fin som jag är. Och min familj och vänner oxå så klart. Huvudsaken det! :)

Annars rullar allt på bra! Jag har äntligen fått tillbaka mina pengar från försäkringskassan. Dom var skyldig mig pengar från december. Dom hade gjort fel och bad 100 ggr så mycket om ursäkt. Blir så jävla förbannad på dom.. det var ju en ganska bra summa som jag inte hade fått från dom. Sjukpenningen från december :/ Men nu är man ju glad nu när man kommer få det utbetalt i morgon och föräldrarpenningen och barnbidraget får man snart med. Rätt mycket den här månaden. Det gillas skarpt!

Måste ju såklart skriva att vi grillat för första gången i år med!! Hur mysigt? Tok mysigt och skiiit gott!

Sen så har anna panna börjat pumpa och fryst in lite mjölk oxå. Varför det tro? Joo, jag skulle behöva åka in till stan och färga håret och sen kika lite på stan. SJÄLV! utan bebis och sambo :) Då får pappa ta över och ge mjölk i flaska dom timmarna jag är borta. Jag kan behöva lite egen tid. Och jens behöver få umgås lite mer med sin dotter oxå. Då får han veta hur det är att hand om henne själv om dagarna ;) Det kommer gå super bra tror jag!

SEN! så har jag börjat planerat en ute kväll oxå. Då krävs det mjölk ;) Fast det är om dryga 2 månader. 4 Juni. Då är det studenten för många och då hade jag tänkt att ta mig ett glas vin eller 2. Jag tror knappt jag behöver mer. haha! Då är det över 1 år sen jag intog alkohol. Tycker jag förtjänar att ta mig ett glas då :)
Jag hade tänkt att Novas mormor&morfar skulle få vara barnbakt på kvällen då. Jag har inte frågat dom än..*fniss* Men det tror jag kommer gå bra. Dom är ju som tokiga i lilla Nova så dom blir nog bara glada :)

Neej, nu ska jag laga mat för nu är älskling hemma från jobbet.

Stor Kram från oss!


                                                                                                         
Våran lilla knubba! :D



Första grillningen för i år! Jens är grillmästaren:)


7/4 - 10 - KOLIK!

Våran älskade lilla dotter har kolik. Klart och tydligt! Det kan vara väldigt jobbigt för oss som försöker ALLT för att hon inte ska ha så ont i magen och vara så ledsen. Det skär i hjärtat när man ser hur hon drar i hop ansiktet och blir hur  spänd som helst och sen kommer gallskriket. Dumma mage :( Så synd om henne. Hon kan inte vara själv lång stund alls. Ska helst ligga i famnen jämt. Tätt tätt mot bröstet!

Vi vaggar henne både i famnen och i babysittern. Går omkring med henne i bärsele. Hon sitter i babygungan och vi vaggar henne i vagnen. Det funkar ett tag och somnar en stund. Men så fort man slutar vagga eller lägger ner henne så kommer gallskriket igen. Hon får både Minifom droppar och Sempers. Hjälper ibland. Det ända som funkar är långa promenader och åka bil. Då sover hon som en stock. Men när man själv har fått sovit 0- 2 timmar/ natt så orkar man inte lång promenad varje dag. Hon ammar nästan varje timme. Har man tur kan de ta 3 timmar i mellan.

Såhär är det ju inte varje dag som TUR är. Vissa dagar är hon en ängel. Lugn och sover mycket. Några gallskrik då och då. En ängel är hon ju hur som helst. Med eller utan kolik :) Barnmorskan sa det att SOM TUR ÄR så håller det i sig  ca 3 månander. Låter som en evighet nu. Men 1 månad har ju snart gått ;-)

Just nu ligger hon i vagnen och halvsover. Jag vaggar henne med foten. Det funkar rätt bra. Men släpper jag och slutar gunga på vagnen så blir det skrik. haha :D Men hon är så underbart fin och söt så jag klarar av hennes kolik bra iaf! Man lär sig, trots att det är väldigt jobbigt och sömn finns inte på kartan. Man får försöka passa på och sova när hon sover! Älskade Lilla Gumman!

Mammalivet är helt klart en STOR förändring. Nu är det inte en själv man kan tänka på i första hand utan Lilla Nova. Man får anpassa sig helt efter henne. Men att vara mamma är underbart. Jag skulle inte byta ut det mot något! Varje dag tittar man på henne och är en riktigt stolt mamma. Man förstår inte att 2 människor (det vill säga jag och jens) har skapat något så fint!

Dagarna går helt otroligt fort. Dom rusar fram! Nova är redan 3 veckor och 2 dagar!  Tyckte det var nyligen jag låg på förlossningen och kämpade livet ur mig för att få ut henne :) Och växer gör hon så det knakar! Hon vägde 3160 när hon föddes och förra veckan vägde hon 3730 och var 51 lång! Vi ska ner och väga i morgon igen. Så får se då hur mycket hon gått upp då. Tycker hon börjar bli riktigt rund om kinderna. Gosan <3

Påskhelgen har varit GREEAT! Var hos päronen i ekeby i fredags och åt påskmiddag med familjen och mös :) I lördags åt vi påskmat hos jens mormor. HERREGUD vilken kvinna som kan laga så extremt mycket mat! Att hon orkar! Men gott var de. Sen på söndag tog vi en promenad dit igen och käka rester så nu har jag ätit på tok för mycket påskmat. yack! :O 

Sen kom Ida och David, Anna, Joel, Henke David och Karin på besök. Mycket trevligt! Och nova fick fina söta kläder och uuursöta gosedjur! Hon har blivit så bortskämd sötnosen. :)

I måndags åkte vi in till stan och uträtta lite ärenden. Johanniie fyllde 20 så vi åkte upp dit en sväng och hälsade på. Längesen man var i flogsta nu. Man fick lite "flashbacks" haha. det var tider de ;) Träffade Petraaa oxå.. så kuul å få se dom. Var sjuukt längesen! Och lilla Nova fick dom träffa oxå! Sen kom joel och david över på kvällen och vi sappade mellan face of och johan falk.

Igår kom Min söta Jenny hit och hennes lilla gullunge Ilias! That whas fun! Babbel Babbel och en massa "barnprat" blev det. Eller föräldrasnack kanske man kan kalla de. Roligt när man har lite gemensamt att prata om och har någon att rådfråga :) En lååång promenad runt i alunda blev de oxå. Och våra små barn sov sött i vagnen:)

Idag tänker jag inte göra ett skvatt. Kanske laga mat. Om Nova tillåter vill säga. Igår var hon nämligen grinig och ont i magen heeela dagen. Och inatt ska vi inte tala om. Jag har ingen koll på tiden längre men jag tror hon sov max någon enstaka timme. Och stackars älskling (jens) som skulle upp 5 i morse fick inte mycket sömn han heller. Och lilla jag har inte sovit än. Man kanske ska försöka lägga sig en stund. Men jag LOVAR att hon kommer att vakna då. hehe.

I morgon fyller käre bror år. Så då bär det av till stan för födelsedagsfirande och lite middag :)
Jens ska åka och kolla på hockey. Finns nog ingen som älskar det som mycket som han gör. Inte som jag känner iaf ;) Kan bli vääldigt utjatat för min del men men så är det :D

Dags att få i sig något i magen och sen blir det nog lite eftermiddags vila.

Massa Kramar från mig och lilla Nova

 
 Nöjd Nova!


En missnöjd Nova. Ont i magen! :(


RSS 2.0