13/6 - 10 - Nightmare

Som säkert dom flesta vet blev våran finaste lilla dotter jätte dålig på natten mot tisdagen.
Jag och Jens låg i sängen och nova bredvid i vagnen. Jag tyckte hon började hosta och hulka väldigt konstigt och det lät riktigt illa. Precis när jag skulle sätta mig upp så började hon kastadkräkas. Det bara spruta ut ur hennes lilla munn. Hela vagnen var helt full. Jens tog över bar in henne i badrummet, torka av henne och då kräktes hon ännu mer. Hela han var nerkräkt från topp till tå. Jag tog henne och hände det samma sak men flera gånger om! Hon blev totalt likblek och försvann i medvetandet. Hur mycket panik får man inte då?? Livrädd. Ringer barn akuten och någon utländsk tjej där sa något i stil med att "det kunde vara så" Vänta en kvart så ringer jag upp igen. Klick. Jag var vansinnig!! En kvart?? Hallå.. vad tänker dom med? Mitt barn är i princip helt lelös och bara "flackar" med blicken. Får ingen kontakt. 1 minut vänta vi. Ringde 112 och dom skicka ut ambulans som var här på 20 min och räddningstjänsten var här på 10. Dom kolla på henne och hon var fortfarande lika lelös och det rann fortfarande kräk i munngiporna. Hon fick syrgas och sen kom ambulansen och vi åkte in med blåsljus på.
Jag satt helt knäpp tyst i ambulansen. Bara titta på henne. Lite chockad men ändå trygg att ha kunnig personal vid vår sida!

När vi väl var på akuten undersöktes hon, tog en massa prover och fick socker lösning. Utmattad som hon var gnydde hon lite och blev lite lessen när dom stack henne flera gånger om. Jag var tvungen att gå ut. Jobbigt att se på! Sedan fick vi ett rum på infektion. Isolerad! Nova låg i barnsängen där och jag och jens fick dela på en säng. Gick bra de! SSK där sa att nu ligger ni trångt och bra. Bara att passa på! ;) Hahah.. Ett litet skratt fick man sig iaf mitt i allt elände :) Nova vägrade äta på en 8 timmar. Men vid 7 tiden på morgonen kom hon igång igen att äta! Men fortarande helt slut. La tillbaka henne och hon sov fram till 11 någonting.. Sen piggna hon på sig och blev bara bättre och bättre!

Nu mår hon bra igen och är vääärldens gladaste bebis! Som att vända på en handske. Skrattar och jollrar hela dagarna! =)
Man hinner tänka så mycket när ens nära och kära blir dåliga. Ens hjärta stannar och man vet inte vad man ska ta sig till. Man får sig iaf en tankeställare och man kommer på vad som är viktigast i livet.





Annars har dagarna flytit på! Var och storhandla mat för 1700. Det är ett måste varje månad! Varit hos svärfar och hälsa på och käkat mat. Haft besöka av joel. Mycket trevligt! Sen åkte jag upp till mammi och pappi i fredags och hade det riktigt mysigt. Jens kom senare eftersom han jobba kväll. Sen sov vi där tills igår. Åkte hem på eftermiddagen och styrde ihop en riktigt brak middag till Päronen och Storebror och Stina :)
Middagen bestod av: Fläskfile i ugn med potatisgratäng och Rosépepparsås, Färska Champinioner med fyllning och 
Grekisk sallad till. MUMS! Sen till efterrätt gjorde jag Toscapäron med glass. Allt var mycket uppskattad. Och jag var väldigt nöjd själv :)

Nu kom svärmor och bjöd mig på mat hemma hos Claes vid 5 tiden. Dom ska grilla! wiie..slipper man laga mat idag! ;)

Saknar min älskling som jobbar kväll!
Älskar dig!



Svärmor och nova! :)


Kommentarer
Postat av: Melinda - Mamma till Maja ♥

Usch va hemskt! Tur att allt var bra!

2010-06-15 @ 21:46:21
URL: http://melindawingren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0